Time out Metalca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Time out Metalca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2016, 13:44

Janković, Hukić i Radivojević

č: | fb:

Na utakmici 2. kola KLS, koja se pred TV kamerama igra u petak od 18.00 sati, Metalac će biti jači za tri novoregistrovana igrača. Centar Miloš Janković se vratio iz Švajcarske, krilni centar (krilo) Hukić došao je iz Tamiša (Pančevo), a šuter Radivojević je igrao u Francuskoj. Kako je Kolubarskim.rs danas rečeno je klupskoj kancelariji sa Jankovićevim i Hukićevim papirima nema problema, dok se za Radivojevića čeka neophodan "loc" iz Pariza, koji bi trebao da stigne tokom dana.

 

Prema važećim propisima KSS, Metalac može da registruje još jednog igrača ali je trener Mika Poček odlučio da sačeka sa izborom novog prvotimca zavisno od toga koja će pozicija u ekipi biti najdeficitarnija. Moguće je da je to "četvorka". Od pominjanog povratka Jošila po svemu sudeći nće biti ništa jer povremeni reprezentativac BiH uveliko traži inostrani angažman, ali nije nemoguće da se vrati Nemanja Todorović, koji je dres valjevskog kluba nosio u ABA ligi.

 

Jasno je da se više neće dešavati da jedna petorka igra 40 minuta bez izmene, kao što je bilo protiv Dinamika u Beogradu na startnoj utakmici KLS kada su igrali Đukan i Brano Đukanović, Saša Vasić, Marko Šarenac i Marko Dujković. Ovo, međutim, nije prvi put da Metalac ima samo pet košarkaša. Saznajemo da je slično bilo i 1980-tih, kada su protiv Alhosa u Sarajevu celu utakmicu igrali Poček, Duško Đukanović, Kecojević, Đurica i Matić.

 

Ovo pominjemo i zbog beogradskih novinarskih dušebrižnika, koji nisu bili na utakmici sa Dinamikom, ali su naširoko raspredali priču o "haosu u Metalcu". Pritom su, recimo na sajtu B-92, krajnje nekorektno i neprofesionalno, sve podatke iz jednog od ranijih tekstova Kolubarskih.rs stavili u sasvim drugi kontekst!

 

Svakom na obraz, za srpsku košarku bi daleko bolje bilo kada bi se bavili (ne)radom KSS i nebrigom za klubove po unutrašnjosti, koji će se, nastavi li se praksa sakrivanja iza rezultata seniorskih reprezentativnih selekcija, gasiti jedan po jedan!

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 26 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 27 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara