Metalac - LA Basket (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - LA Basket (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2016, 08:09

KK Metalac dočekuje Nišlije

č: | fb:

U premijernoj utakmici 2. kola KLS, pred kamerama TV Arena sport, KK Metalac od 18.00 sati, u Hali sportova, dočekuje niški Konstantin, koji je na startu nove sezone poražen od beogradskog Beovuka.

 

Valjevci će igrati u jačem sastavu nego sa Dinamikom u Beogradu jer su pravo igranja stekli centar Miloš Janković (povratnik iz Švajcarske), bek Ivan Radivojević (igrao u Francuskoj), krilni centri (krila) Dušan Hukić (došao iz Tamiša) i Danilo Ostojić (nekadašnji junior Zvezde stigao je iz FMP-a i zadovoljio kriterijume stručnog štaba).

 

Postoji mogućnost da se u dresu valjevskog srpskoligaša pojave dvojica Čačana, Marko Jošilo i Nemanja Todorović, koji su dres Metalca uspešno nosili dve sezone u ABA ligi, što bi bila velika dobit u borbi za opstanak, kako se od početka okupljanja za ovu sezonu najavljuje. Njih dvojica ne bi remetila kvotu registracionih pravila KSS.

 

Poređenje radi, prema našim saznanjima, mesečni platni fond Metalca sada je deset puta manji od onoga u ABA ligi!

 

Nišlije su takođe u mnogome izmenile sastav iz sezone 2015/16, kada su igrali u Superligi Srbije. Trenera Cvetkovića nasledio je Peca Jaćimović, a ekipu predvode Bogavac i Gudžić uz pojačanja ne centarskim pozicijama u Šešiću i Živkoviću. Trener valjevskih košarkaša Mika Poček smatra da su žestok tempo i agresivna igra u odbrani vodila ka prvoj, neobično važnoj pobedi.

 

Metalcu, naravno, treba još vremena da uigra novi sastav bez obzira na to što u ekipi ima, ili će ih još biti, i igrača iz dve sezone u ABA ligi.

 

Ulaznice za utakmice KLS staju 100 dinara, a na Valjevcima, posebno ljubiteljima košarke, je da pokažu koliko su spremni da podrže Metalac u jednoj od najtežih sezona od osnivanja kluba 1948. godine.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara