Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2016, 17:47

55 maratona za 55 dana kroz 55 gradova

č: | fb:

Slabovidi Goran Nikolić iz Kragujevca trčeći kroz Srbiju svakoga dana prelazi 42 kilometra, a želja mu je da za 55 dana istrči isto toliko maratona, kroz isto toliko gradova, u okviru akcije "55 maratona za 55 dana kroz 55 gradova Srbije, BiH i Crne Gore", koja ima i humanitarni karakter.

 

Želja 49-godišnjeg Kragujevčanina je da obori Ginisov rekord od 53 maratona, a na svakom koraku u svakom gradu dobija sve veću podršku, koju će mu sutra pružiti i Valjevci.

 

Pod pokroviteljstvom Rotari distrikta 2483 koji pokriva Rotari klubove u Srbiji i Crnoj Gori, Goran Nikolić od 3. septembra svakog dana trči po jednu maratonsku trku (42.195 metara) kroz gradove Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pored ekstremnog sportskog izazova, ova akcija ima i humanitarni karakter, jer Goran želi na ovaj način da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE – Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu i izgradnju kampa za slabovidu decu i omladinu.

 

Snagom svojih mišića, kapacitetom sopstvenih pluća i jačinom vlastite volje Goran Nikolić promoviše na najzahtevniji ekstremni način sportske kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida i uopšte osoba sa posebnim potrebama.

Goranov dolazak u Valjevo očekuje se u subotu 15. oktobra oko 12.30 časova. Ciljna kapija biće postavljena u Karađorđevoj ulici ispred Gradskog trga.

Gorana će prilikom prolaska kroz cilj pratiti mladi valjevski atletičari, učenici valjevskih skola i rekreativci koji mu se budu pridružili na ulasku u Valjevo iz pravca Užica.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 33 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 10 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar