Strelište na Senjaku (foto: Đorđe Đoković)
Strelište na Senjaku (foto: Đorđe Đoković)
19.10.2016, 12:45

Strelište će biti rekonstruisano

č: | fb:

Malokalibarsko strelište na Senjaku biće rekonstruisano, a sredstva će biti obezbeđena budžetom za 2017. godinu, saopšteno je danas iz Gradske uprave posle sastanka gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića sa delegacijom Streljačkog saveza Srbije, koju je predvoio predsednik Siniša Mašoović, a u kojoj su bili i direktor reprezentacije Srećko Pejović, presednik Streljačkog saveza zapadn SrbijeMilan Parezanović i trener valjevskog kluba Centar plus Miodrag Lazić.

 

Na taj način prihvaćena je inicijativa Kolubarskih.rs, koje su u nekoliko navrata pisale o značaju strelišta za jedan od najstarijih sportova u Srbiji i Valjevo uz podsećanja da su na njemu, u vreme SFRJ, gađali najbolji strelci bivše države među kojima je bio i Srećko Pejović.

Sastanak sa delegacijom Streljačkog saveza Srbije

Sastanak sa delegacijom Streljačkog saveza Srbije (Foto: www.valjevo.rs)

 

Na sastanku je istaknuto da već postoji idejni projekat za uređenje strelišta, koji je uredila arh. Marija Miltrović iz Direkcije za uređenje grada. Projekat podrazumeva potpunu adaptaciju sadašnjeg objekta kao i dogradnju još jedne etaže čime bi korisna površina bila udvostručena. Uz vazdušno, moglo bi se gađati i vatrenim oružjem. Njegove višenamenske mogućnosti Streljački savez Srbije bi iskoristio za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja ali i kampova i priprema strelaca, a Valjevo bi imalo benefit od toga.

 

Gradonačelnik Gvozdenović je podsetio da je streljaštvo, uz biciklizam, najstariji sport u ovom gradu i da datira iz 1880-tih godina, dok je predsednik SSS Mašović kazao kako je registrovano oko 6.000 takmičara među kojima je puno mladih strelaca.

 

U Valjevu trenutno postoje Streljačka družina Ratomir Vasiljević Ratko kao i novoformirani klub Centar plus. Nekadašnja Divina prodavnica tepiha i itisona u Naselju zbratimljenih gradova je, zahvaljujući razumevanju vlasnika i preduzimljivosti strelaca, preuređena u streliošte za vazdušno oružje, gde se održavaju treninzi i takmičenja.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 47 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 24 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara