Metalac - Konstantin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Konstantin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2016, 08:57

Metalac sa Borcem u Čačku

č: | fb:

Jedan od derbija srpske košarke Borac – Metalac igra se večeras od 19.00 sati u Čačku, u 3. kolu KLS. Na igračima obe ekipe je da pokažu koliko su spremni da opravdaju naziv derbija, a klubovi, u besparici, imaju posve drugačije ambicije.

 

Borac se nada učešću u Superligi Srbije, dok je Metalcu prioritetan cilj da u turbulentnoj sezoni obezbede opstanak u KLS. Valjevci pak smatraju da su Čačani najbolja ekipa i prvi favorit KLS.

 

Borac je bolje startovao, pobedio je Smederevo i Beovuka u Beogradu, dok je Metalac posle poraza od Dinamika na Dorćolu na debiju pred svojim navijačima, u sjajnoj atmosferi, savladao Nišlije sa 33 poena razlike.

 

Metalac će večeras biti jači za Marka Jošila, Čačanina koji je trenirao sa Borcem tokom priprema, čvrstog momka koji je kroz dve sezone u valjevskoj ABA ligi opravdao da je izdanak Partizanove škole. Borben, odgovoran, posebno u odbrani, sa dobrim šutem za tri poena, upotrebljiv na nekoliko pozicija – od visokog beka, preko krila, do krilnog centra. Jošilo je "domaći igrač", pa nije ulazio u kvote ograničenja "3 plus 4" Registracionog pravilnika KSS.

 

Čačani su u poslednjem trenutku registrovali Nemanju Todorovića, koji je takođe dve sezone igrao u Metalcu i ABA ligi, uz kraći izlet u Igokeu, koji se, uprkos ponudi Metalca, opredelio da ostane kod kuće. Pre njega Borac je doveo i Žigeranovića, Aleksandra Todorovića, Mićića, kojima takođe treba vreme da se uklope u sistem i pripreme za KLS maraton od 26 kola.

 

Borac je svakako favorit i zbog "vruće atmosfere" u svojoj dvorani pored Morave, jednom od hramova srpske košarke. Eventualna pobeda Metalca bila bi ravna podvigu, a šansa je u brzoj igri protiv "kabastijih" Čačana, naravno ukoliko je oni dozvole. Ipak, lopta je okrugla!

 

Trener Mika Poček individualno radi sa talentovanim kadetom Markom Šarencem, što je dobro jer su ovo prelomni trenuci u krarijeri valjevskog gimnazijalca iz Bratunca u nastojanjima da dokaže talenat. Poček ima na popisu i dvojicu momaka iz Studenta 014, odakle se vratio i Nikola Milutinović, takođe srednjoškolac – Vujića i Tomića za koje smatra da su zanimljivi, te da im je potreban dodatni rad uz igre u Drugoj srpskoj ligi u matičnom klubu.

 

Na kraju, zanimljiv je i podatak da se Valjevci večeras spremaju na put Čačka k’o u stara dobra vremena! TV prenosa, uprkos želji VTV-a, neće biti zbog rigidnog stava KLS i TV Arena sport, koja je sinoć prenosila utakmicu OKK Beograd-Smederevo i to je sve u 3. kolu. Ostaje internet i sajt www.kls.rs.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara