Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2016, 16:59

Poraz Valjevaca u Mokroj Gori

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik se vraća poražen sa gostovanja u Zubinom Potoku na Kosovu od Mokre Gore posle 2:1 (1:0) za domaćine, koji su u Srpskoj ligi Zapad ostali administrativnim putem. Naime, Sloga iz Petrovca na Mlavij e zbog finansijskih problema istupila iz Prve lige Srbije, što je spaslo užičku Slobodu, a onda i Mokru Goru.

 

Današnja utakmica 11. kola imala je, rekli bismo, uobičajeni tok kada se igra na "maloj Marakani", kako domaći ljubitelji fudbala zovu pristojan sportski objekat u ovom delu Kosova. Doduše, teren je bio raskvašen, sredina je ličila na blatnjavu livadu, što je obe ekipe gotovo teralo na preskakanje igre i "lupanje lopte" u čemu su se domaćini bolje snalazili. A kada Mokra Gora povede onda, posebno u finišu utakmice, sledi gotovo neverovatan repertoar simuliranja, prekida igre, sudijsko tolerisanje takvog ponašanja...

 

Utakmica je i rezultatski imala čudan tok. Najpre je, već u 5. minutu, kiksirala zadnja linija Valjevaca, pa se Slavković našao u povoljnoj situaciji pred golmanom Ivanoviće i usledilo je vođstvo od 1:0. Nedugo zatim, Rašević i Obadović su bili pred golomanom Đorđevićem, Rašević je loptu poslao u gol, a odluka sudijski trojke bila je da se radilo o ofsajd poziciji, pa pogodak nije priznat.

 

Posle 15-tak minuta igre u nastavku kontakt u kaznenom prostoru Budućnost-Krušika sankcionisan je najstrožom kaznom, te je Baščarević sigurnim udartcem u donji levi ugao gola Ivanovića doneo 2:0 za Mokru Goru. I opet nedugo zatim Valjevci propuštaju izgledne prilike za gol, a u tome se "isticao" Krstić.

 

Čast gostiju spasao je Ilić, golom u 68. minutu, ali je to bilo sve što je Budućnost-Krušik danas i učinila. Pojedini fudbaleri valjevskog srpskoligaša su bili van događanja na terenu, posebno oni iskusniji, koji su se izgleda pri kraju karijere u matični klub vratili kako bi se uhlebili obezbeđujući, uz fudbal, i stalno zaposlenje!

 

Budućnost-Krušik: Ivanović – Pavlović (Kosić), Gentić, Stevanovi, Radović – Soldatović, Janković, Rašević, Ristić (Krstić), Ilić – Obadović (Popović).

 

Železničar sutra (13.30) u Lajkovcu dočekuje Polet iz Ljubića, kod Čačka, u nastojanjima da se osvajanjem bodova pomeri sa začelja tabele.

 

U 12. kolu, narednog vikenda, Valjevci dočekuju FAP iz Priboja, dok Lajkovčani gostuju u Mihajlovcu, kod Smedereva.

 

U redovnom kolu Omladinske lige Srbije podmladak Radničkog sutra (13.30) na petom puku dolekuje novosadsku Vojvodinu.

 

Nova pobeda Radničkog

 

U 11. kolu Zonske lige Drina valjevski Radnički je uknjižio nove bodove. Rađevac iz Krupnja savladan je sa 2:0 golovima Stevanovića i Aškovića. Spartak je u Ljigu igrao 0:0 protiv Polimlja iz Prijepolja čime je nastavljena kriza rezultata domaće ekipe.

 

Ostale utakmice klubova Kolubarskog okruga igraju se sutra (13.30) – na Ubu je derbi Jedinstvo-Ribnica (Mionica), a OFK Divci dočekuju Radnički iz Klubaca, kod Loznice. Lajkovački Zadrugar gostuje u Sjenici, a OFK Osečina u Ljuboviji.

 

U 12. kolu, idućeg vikenda, derbi je Zadrugar-Ribnica, odnosno OFK Osečina-Spartak. Ubljani putuju u Krupanj, Valjevci u Provo, kod Vladimiraca, dok OFK Divci igraju sa Polimljem u Prijepolju.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 20 sati 55 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara