Metalac - Konstantin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Konstantin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
29.10.2016, 08:57

Metalac dočekuje Spartak

č: | fb:

U 4. kolu Košarkaške lige Srbije (KLS), od 18.00 sati, Metalac dočekuje Spartak, jednu od ekipa, koja uz Dinamik, Vršac i Borac, pretenduje na plasman u Superligu Srbije. Subotičani su, doduše, u 3. kolu poraženi od Beovuka na svom terenu, što im je motiv više da se eventualnom pobedom u Valjevu vrate na pobednički kolosek.

 

Metalac je osokoljen pobedom u Čačku, što bi, međutim, moglo da bude i dodatno opterećenje za valjevske košarkaše. Bek Brano Đukanović je na najavnoj pres konferenciji rekao kako je osnovna snaga Metalca atmosfera u ekipi, koju, kako je rekao čine dobri momci i sportisti. Nada se da će uz pomoć publike, koja, za razliku od ABA lige, sada dolazi da navija!

 

Trener Mika Poček tvrdi kako je i ovoga puta dosta rađeno na psihološkoj pripremi utakmice kako se igrači ne bi bespotrebno opteretili imperativom pobede.

 

"Spartak je ekipa koja gaji agresivnu igru i u napadu i u odbrani, finasijski stabilan, sa nekoliko zanimljivih igrača među kojima su i stranci, bekovi Hrvoje Puljko i Nikola Hristov. Oni su nešto niža erkipa od Metalca, njihovi centri su visoki između 205 i 208 cm, a od Beovuka u izgubili u pomalo čudnoj utakmici sa dosta preokreta", rekao je novinarima Poček.

 

Spartakov trener je Dušan Alimpijević, koji je zanat učio uz Sinišu Matića u Vojvodini, a bio je pomoćnik i Vladi Đokiću u mlađim selekcijama Srbije. Spartak i Metalac su svojevremeno vojevali u borbi za plasman Valjeva u prvu saveznu ligu (1972/1973), a boje "golubova"" branio je Đokić, u genreaciji sa Koturovićem i Miškovićem, dok im je trener nekoliko meseci, pre bolesti, bio Zoran Kovačević.

 

Mika Poček

Mika Poček (Foto: Đorđe Đoković)

Poček je posebno zadovoljan stepenom pripremljenosti svojih izabranika s obzirom na kasni početak priprema i formiranja ekipe. Primetio je kako Čačani nisu mogli da veruju da ih je Metalac nadtrčao. Pritom, naravno, zna da svaka ekipa može proći i kroz pad forme, što je logično i normalno.

 

"Nama je cilj da do 17. decembra i pauze u KLS sakupimo što više bodova jer će se mnoge ekipe u KLS u zimskom prelaznom roku dodatno pojačati kada se presaberu šta su im deficitarne pozcije", ocenio je Poček.

 

Naglasio je kako je Metalcu i dalje prevashodni cilj opstanak u KLS za šta je, smatra, potrebno devet pobeda, dok na plasman u Superligu Srbije mogu računati timovi koji u 26 kola zabeleže (bar) 15 pobeda.

 

Na pres konferenciji je pojašnjena i promena termina igranja utakmica u Valjevu, sada je to subotom u 18.00 sati. "Mi treniramo u tom terminu, pa smo uslišili molbu igrača da ne igramo od 19.30 časova. Za sada je to tako", dodao je Počerk.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 16 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 13 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara