Zakucavanje Jankovića (foto: Đorđe Đoković)
Zakucavanje Jankovića (foto: Đorđe Đoković)
29.10.2016, 19:40

Zaslužena pobeda Spartaka

č: | fb:

Metalac je večeras poražen od Spartaka sa 80:85 (22:22, 19:20, 23:25, 16:18) u 4. kolu KLS pred oko 500 svojih navijača. Pobeda Subotičana je zaslužena, izborena je u tvrdoj igri sa puno kontakta, što su arbitri sa Glišićem (Beograd) na čelu tolerisali. Gosti su, uz sjajan šut za tri poena 14/31 nadskočili Valjevce, posebno u napadu i te uhvaćene lopte realizovali koševima iz reketa.

 

Posebna priča je iskusni bek Hrvoje Puljko (33), koji je postigao 31 poen, sa bogatom karijerom u ligama ex YU država, te nastupima u ABA ligi za Široki, odnosno po inostranim ekipama. Iako na prvi pogled deluje kao "basketaš" neumoljiv je u šutu za tri poena (8/15), čak i situacijama kada ga čuva snažni Jošilo a on ga obiđe, digne se na skok šut i pogodi preko ruke visokog centra Jankovića koji ga preuzme! U prvom poluvremenu, Puljko je postigao 26 poena od 41 koliko je ukupno dao Spartak, uz trojke 6/9 i 2/2 za dva poena.

 

Polaganje Brane Đukanovića

Polaganje Brane Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Trojke su pogađali i Jovišić 4/6 i Popović 2/2. Metalac je jurio i stizao rezultat, a u samom finišu imao je vođstvo 80:77 ali su njegovi igrači načinili seriju grešaka, što ih je odvelo u poraz. Hukić nije pogodio za tri poena, potom ni B. Đukanović, pa su gosti zabeležili konačnih 85:80.

 

"Igru smo bazirali na velikoj energiji, koju smo uložili, i nastojanjima da zaustavimo Branu Đukanovića, što nam je pošlo za rukom. Kao Lazarevčanin poreklom zaista se radujem što je Metalac opstao i nije se ugasio, a u Valjevu je uvek lepo igrati u pravoj atmosferi", reko je na pres konferenciji posle utakmice Dušan Alimpijević, trener Spartaka.

 

"Nismo goste potcenili, znali smo da agresivno igraju, ali nismo uspeli da branimo njihovu ’pik igru’. Poraz nije smak sveta, treniramo tek mesec dana, još se tražimo, trenutni skor od 2-2 je sasvim prihvatljiv", kazao je Mika Poček, trener Metalca.

 

On je, odgovarajući na naše pitanje, pojasnio da Hukić, koga nije uvodio prvo poluvreme, nije povređen već je njegova procena bila da će Jošilo i Ostojić bolje parirati snažnoj igri gostiju u oba reketa. Dodao je kako je Hukić i u Čačaku, protiv Borca, zaigrao tek u drugom poluvremenu. Od centara, Janković je kao snažniji igrao više od Dujkovića (226), koji još ne može da parira agresivnim i skočnim protivnicima.

 

Utisak izveštača je da je Vasić bio pomalo zaboravljen u finišu susreta ali je Poček smatrao da je u podeli minutaže dobio svoj deo i korektno odigrao.

Polaganje Vasića

Polaganje Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Metalac: Radivojević 8, Jelić, Janković 16, Šarenac, Đ. Đukanović 7, B. Đukanović 14, Vasić 11, Jošilo 10, Milutinović, Dujković 4, Ostojić 5, Hukić 5.

U 5. kolu, Metalac igra u gostima sa OKK Beogradom.

Zakucavanje Dujkovića

Zakucavanje Dujkovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 11 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...