Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2016, 09:04

VŠK na ekipnom EP u šahu

č: | fb:

U Novom Sadu, od danas do 11. novembra, igra se ekipno Evropsko prvenstvo u šahu na kojem učestvuje i VŠK, državni prvak Srbije. Uz srpske reprezentativne velemajstore Ivaniševića, Markuša i Perunovića angažovani su stranci Mameđarov iz Azerbejdžana, Raport iz Mađarske i Morozevič iz Rusije. Rezerve su vm Milanović i im Božić, koji je i kapiten ekipe.

Na zvaničnom sajtu takmičenja stoji da je kapiten iskusni velemajstor Damljanović ali on igra turnir u Turskoj na kojem je prvi favorit po trenintnom rejtingu FIDE. Damljanović je, kao kapiten, uspešno predvodio mušku i žensku selekciju Srbije.

U Novom Sadu je na EP najavljeno učešće 63 ekipe, a favoriti su Siberia, branilac titule, sa najboljim ruskim velemajstorima, skopski Alkalod, koji je sastavljen od stranih velemajstora, te iskusni sastav Novgoroda. VŠK je sedmi favorit po trenutnom rejtinhu igrača na rang listi FIDE.

Valjevski klub je ranije, uz pomoć sponzora, obezbedio novac za angažovanje ekipe, a sada je valjalo naći dodatna sredstva za kotizaciju i troškove smeštaja ekipe u hotelu Park, gde se turnir igra. Uslov za učeće su finansije, a ne plasman na nacionalnom šampionatu.

Iz Srbije na ekipnom EP igraju još beogradske ekipe Itaka i Crvena zvezda, Jelica iz Goračića, te OŠK Paraćin. Na ženskom turniru iz Srbije igra samo Jelica iz Goračića.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 8 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 45 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara