Petorka Metalca (foto: Đorđe Đoković)
Petorka Metalca (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2016, 21:06

Odlučio Kimani Frend

č: | fb:

OKK Beograd je pobedio večeras Metalac sa 89:81 (19.21, 30:19, 12:23, 28:18) na svom terenu u Šumicama, u 5. kolu KLS, zahvaljujući odličnoj igri korpulentnog centra Kimani Frenda sa Jamajke, koji je postigao 28 poena i imao index korisnosti 38. Bio je nerešiv problem za visoke igrače Metalca, čak i Jankovića, a jedino je Dujković mogao da mu parira ali je momak visok 226 cm brzo pravio lične greške.

 

Lične greške su, izgleda, bile presudne i za krajnji ishod jer je do pada u Metalčevoj igri došlo kada je plej Vasić napravio četiri penala i morao na klupu, a onda se razigrao Mitrović. Tako su "klonferi" anulirali velik brejk Valjevaca iz treće četvrtine, pa se čak sticao utisak da su igrači Metalca sami sebe pobedili. Ovo stoga što nisu uspeli do kraja da materijalizuju prednost u brzini niskih igrača, pa se sve svelo na natprosečan učinak Vasića i Brane Đukanovića, te sve bolju igru Jošila.

 

Momci iz "Žućkove avlije" koristili su prednost u igru "dva na dva", kao i dominaciju Kimanija u skoku. Njemu su najveća pomoć bili Manojlović, Mitrović, Simeunović i Đekić, košarkaši sa iskustvom igranja u KLS.

 

Ne treba naravno očajavati, osnovna ambicija Valjevaca, koji su bili na ivici gašenja kluba osnovanog 1948, ipak je opstanak u KLS. Biće sigurno jš uspona i padova u takmičenju koje traje 26 kola, pa je najvažnije upornim treningom otklanjati slabosti i strpljivo graditi igru i za veće eventualno domete od opstanka.

 

Metalac: Radivojević 6, Jelić, Janković 6, Šarenac, Đ. Đukanović 8, B. Đukanović 18, Vasić 19, Jošilo 12, Milutinović, Dujković 2, Ostojić 6, Hukić 4.

 

U 6. kolu KLS, Metalac dočekuje Napredak iz Kruševca.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 7 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 17 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara