Ekipa VŠK-a (foto: www.serbiachess.net)
Ekipa VŠK-a (foto: www.serbiachess.net)
10.11.2016, 10:45

Fijasko VŠK-a

č: | fb:

U 4. kolu klupskog EP u šahu, koje se igra u Novom Sadu, VŠK je sinoć poražen rezultatom 1:5 od ruske ekipe Mednij Vsadnik. Dva remija, Raporta i Ivaniševića, bila su jedini učinak valjevske ekipe. Najpre su svoje partije izgubili Markuš i Perunović na petoj i šestoj tabli, a u finišu meča i Mameđarov na prvoj, odnosno Morozevič na trećeoj ploči.

 

Loš dan ili razlika u kvalitetu, pokazaće dodatne analize. Podsećanja radi, Valjevci su startovali pobedom 6:0, a potom, voljom žreba, susretali su se sa jačim protivnicima, pa su naredne dve pobede bile "tanje" – 4:2 i 3,5:2,5. Kako bilo, VŠK je umajio šanse za najviši plasman,a, podsećanja radi, kapiten ekipe im Milan Božić je pre početka takmičenja rekao kako je cilj VŠK-a da osvoji šesto mesto na kojem se nalazio na startnoj rang listi 62 učesnika po trenutnom rejtingu svojih velemajstora na rang listi FIDE.

 

Vođstvo na tabeli sa po osam meč bodova preuzeli su skopski Alkaloid i Mednij Vsadnik, ruska Siberija i još jedna ekipa imaju po sedam meč bodova, a VŠK je među 12 klubova sa po šest meč bodova.

 

U 5. kolu, koje se igra od 15.00 sati u novosadskom hotelu Park, valjevski šahisti igraju protiv ekipa SEKA, koja nije u vrhu rang liste učesnika.

 

Ostale srpske ekipe u muškoj, odnosno Jelica iz Goračića u ženskoj konkurenciji, beleže očekivane rezultate, a njihov osnovni cilj je sticanje iskustva pogotovo mlađih takmičara na ovako jakom međunarodnom turniru.

 

Klupsko EP u Novom Sadu, na kojem se učestvuje po osnovu obezbeđene kotizacije a ne prethodno ostvarenih rezultata na državnim prvenstvima, završava se 12. novembra posle sedam kola po Švajcarskom sistemu. Nagradni fond na muškom turniru je 19.500 evra, a pobednik dobija 8.000 evra.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 53 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 48 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...