Vlada Đokić (foto: www.abaliga.com)
Vlada Đokić (foto: www.abaliga.com)
11.11.2016, 14:18

Đokić trener Vršca

č: | fb:

Košarkaški trener Vladimir Đokić će u nastavku Košarkaške lige Srbije (KLS) voditi ekipu Vršca, jednog od kandidata za najviši plasman i učešće u Superligi Srbije kroz koju se bori za plasman u ABA ligu. Na klupi tog kluba zamenio je Milana Gurovića, nekadašnjeg reprezentativca, koji je nosialc zlatne medalje sa SP i EP.

 

Đokić će na klupi Vrščana debitovati na utakmici sa OKK Beogradom, ovoga vikenda, a u Valjevu će se pojaviti na utakmici Metalac-Vršac, u 11. kolu KLS, 17. decembra.

 

On je sa Metalcem u ABA ligi, u debitantskoj sezoni Valjevaca, osvojio šesto mesto, što je donosilo plasman u Evrokup u kojem se valjevski klub nije takmičio jer nije imao novca za tako skupo nadmetanje. Sa selekcijom U20 Srbije, u 2015. godini, osvojio je zlatnu medalju u Italiji, a MVP tog turnira Gudurić sada uspešno igra u Crvenoj zvezdi. U 2014. vodio je U18 selekciju Srbije.

 

U drugoj sezoni pod vođstvom Đokića valjevski košarkaši izborili su opstanak u ABA ligi, a posle poraza od FMP-a na početku Superlige Srbije, odlukom klupskih čelnika, Đokić je smenjen i do sada nije imao klub.

 

Metalac nije uspeo da sačuva status ABA ligaša. Štaviše, zbog velikih finansijskih problema klub osnovan 1948. bio je ivici gašenja ali je ipak smogao snage i zahvaljujući bivšim igračima, sa Duškom Đukanovićem i Mikom Počekom na čelu, uspeo da formira novu ekipu i sada se takmiči u KLS. Đukanović je ponovo predsednik kluba, dok se Poček, kao trener, posle 14 godina u Sloveniji i Češkoj, vratio na klupu matičnog kluba.

 

U trenerskoj karijeri, pre Metalca, Vlada Đokić je vodio valjevski Gimnazijalac kao i kraljevačke klubove Mašinac i Slogu, te Slobodu iz Užica, koja se plasirala u Superligu Srbije, a jedan od najboljih igrača bio je Saša Vasić, Valjevac, koji sada igra u Mertalcu.

 

Kao igrač, Đokić je ponikao u Studentu, potom je bio igrač i kapiten Metalca, a tokom uspešne karijere nosio j još dres subotičkog Spartaka, Partizana i Crvene zvezde, niškog Ergonoma.... Kao igrač crno-beli, za Olimpijadu u Atlanti (SAD), bio je 13. igrač "plavih" kod selektora Željka Obradovića, koji ga je uoči početka olimpijskog turnira ipak "otpisao" uz izjavu da mu je to bila jedna od najtežih odluka u trenerskoj karijeri.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 5 sati 28 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 5 sati 29 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara