Vaterpolo utakmica (arhiva) (foto: M. Jevtić)
Vaterpolo utakmica (arhiva) (foto: M. Jevtić)
13.11.2016, 10:22

Na startu Valis 93 sa Starim gradom

č: | fb:

Vaterpolisti Valjeva, kluba koji je preuzeo ime Valisa 93, večeras od 18.00 sati, na olimpijskom bazenu pod balonom u Petnici, započinju takmičenje u Prvoj vaterpolo ligi Srbije. Protivnik je beogradski Stari grad, a u Prvoj ligi su još Banjica, Beograd, Taš (svi iz Beograda), Zemun, niški Nais i Dunav iz Novog Sada.

 

Pod vođstvom trenera Jove Serafimovića u ekipi Valjeva su igrači koji su ostvarili istorijski plasman u elitno društvo – od Spasojevića, Pelemiša, Gligorijevića i Dana do Đorđevića, Popovića, Arsenovića... Tu su i pojačanja Rackov, Matović, Marković i Radulović. Ambicije kluba su da se izbori opstanak. Kako se procenjuje, VK Valjevo je ekipa koja može svakoga da pobedi ali i da izgubi.

 

Valjevci su, kako je Kolubarskim.rs rekao pomoćni trener Srđan Marković, od 1. oktobra trenirali na baszenu SC Banjica u Beogradu, zahvaljujući izvanrednoj saradnji sa Partizanom, a prvi trening u Petnici imali su sinoć. Da bi "osetili vodu" prijavljeno je i učešće u Kupu Srbije.

 

U drugom delu Prve vaterpolo lige Srbije učestvovaće i naši vodeći klubovi, koji se takmiče u Prvoj i Drugoj regionalnoj ligi. Inače, osam ekipa Prve vaterpolo lige licenciralo je oko 200 igrača, što je solidna igračka baza našeg najtrofejnijeg sporta.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 28 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...