Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
30.11.2016, 07:27

Valjevska pivara stožer Krosa RTS-a

č: | fb:

Generalni sponzor Krosa RTS-a, najveće atletske manifestacije u Evropi, već treću godinu je Valjevska pivara, bez koje, kako je rečeno na konferenciji za novinare, "Kros ne bi bilo moguće održati".

 

Osnivač i rukovodilac Krosa RTS-a Stevan Kovačević kaže da su zadovoljni trogodišnjom uspešnom saradnjom, koja je dala rezultate. Navodi podatak da je ove godine kroz cilj prošlo više od 475 000 trkača, a Valjevska pivara je, sa druge strane, uspela da stabilizuje proizvodnju i da zagospodari ne samo domaćim, nego i stranim tržištem, s obzirom na to da odnedavno izvozi pivo i u Ameriku.

 

Stevan Kovačević je na konferenciji za novinare u Valjevskoj pivari podsetio da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević pre desetak dana uručio specijalne nagrade Valjevskoj pivari i direktoru Aleksandru Rajevcu, koji su, uz još nekoliko prosvetnih radnika, organizacioni stožeri Krosa RTS-a.

 

Kovačević je rekao da je ove godine više od polovine ukupne školske populacije učestvovalo u atletskoj manifestaciji RTS-a i to, što je veoma važno, bez ikakve naredbe. "Na taj način su deca poslala poruku – da sport, da škola; ne ulica, ne droga, ne nasilje! I to je ono što nas nosi iz godine u godinu", rekao je Kovačević.

Vujaklija, Kovačević, Rajevac i Simić

Vujaklija, Kovačević, Rajevac i Simić (Foto: Branko Petrović)

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac kaže da Valjevska pivara ove godine slavi 166 godina postojanja, a Kros RTS-a 26 godina, tako da je Pivara "malo stariji brat koji samo hoće da pomogne mlađem da preživi ova teška vremena" i posebno da pomogne akciju u kojoj učestvuju mladi.

 

"Menadžment Valjevske pivare se trudi da svih ovih godina bude društveno odgovorna kompanija koja je svoju ulogu imala u svim velikim akcijama, pre svega u gradu. Želeli smo da svoju odgovornost pokažemo i na jednom višem nivou, mislim da smo u tome uspeli, što potvrđuje cifra od preko 460. 000 mladih ljudi koji su ove godine bili na stazi Krosa RTS-a ili za protekle tri godine oko 1,3 miliona mladih. Utoliko je naše zadovoljstvo veće jer smo time pomogli jednom velikom broju mladih da se uključe u sport, da nisu na ulici, da pokušaju da izbegnu sve stranputice i sve probleme koje ovaj život nosi, i da se uključe u prave stvari, a to je sigurno sport koji će im omogućiti jedan normalan i zdrav život", rekao je Rajevac i dodao da je Valjevskoj pivari bilo zadovoljstvo i čast da bude generalni sponzor Krosa RTS-a, atletske manifestacije sa tradicijom.


Jedan od začetnika ideje da se formira Kros RTS-a bio je Valjevac Jordan Ivanović, sportski novinar Radio Beograda.

 
Sportski komentator Radoslav Rale Simić rekao je da je značaj Krosa RTS-a i u tome što promoviše velike atletske zvezde. Govoreći o velikim atletskim takmičenjima najvio je da će Srbija 11. decembra učestvovati na Evropskom prvenstvu u krosu, sa jednim ili dva predstavnika o čemu tek treba da odluči savezni kapiten.

 

"Posebno mi imponuje to što imamo mlade atletičare iz Valjeva, a to su Tamara Panić i Matija Milovanović, koji su četiri puta pobedili u Kros seriji RTS-a i pokazali da su budućnost kraljice sportova. U samom vrhu srpske atletike su vaše Ana Subotić i Tamara Selaški, koja je ponikla na Krosu RTS-a, je jedna od devet naših takmičara koja ima normu za Evropsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano sledeće godine u Beogradu", rekao je Simić.


Savez atletskih talenata Srbije pre devet godina preuzeo je ulogu tehničkog realizatora Krosa RTS-a.

"Savez atletskih talenata Srbije, osim što organizuje takmičenja, organizuje i atletske kampove u kojima najtalentovaniji nauče kako treba da se trenira i kako se ulazi u sistem rada da bi se postigao dobar atletski rezultatW, rekao je generalni sekretar ovog Saveza Mirko Vujaklija. 

 

Osnivač i rukovodilac Krosa RTS-a Stevan Kovačević se zahvalio Valjevskoj pivari na podršci i poželeo da Valjevo bude i dalje rasadnik atletksih talenata.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 43 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 39 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara