KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2016, 10:19

Metalac igra sa Beovukom

č: | fb:

U 9. kolu KLS, od 18.00 sati u dvorani Vizura na Tošinom bunaru u Beogradu, Metalac ifra sa Beovukom, ekipom koja do sada takođe ima skor 4-4. Košarkaško čedo Miše Lakića, koji je u život vratio i Igora Đukovića, Valjevca iz generacije rođene 1987, sa sjajnom sezonom u Portugalu, a sada prvotimcem sarajevskih Sparsa.

 

Beovuk je, rekli su novinarima trener valjevskih košarkaša Mika Poček i centar Miloš Janković, ekipa koja godinama igra zajedno, a predvodi je najbolji skakač i strelac Fundić. Uz njega "vukovi" imaju još nekoliko "dvometraša", ekipa su sa naglašenim fizičkim predispozicijama pojedinaca, pa dosta akcija završavaju poenima iz reketa protivnika. U ekipi je i spoljni igrač Vučićević, koji je posle loma noge u Užicu pokušao da se nametne treneru Đokiću za ekipu u ABA ligi, ali je bio nedovoljno opravljen, pa sa njima tada nije potpisan ugovor o angažmanu.

 

Stoga će najviše posla biti za Metalčeve centre Jankovića, Dujkovića, Ostojića i Hukića u nakani da se "borbom prsa u prsa" ostvari što bolji rezultat. Eventualno i pobedi jer je osam kola u KLS pokazalo da svako može svakoga da pobedi. Tako je Beovuk savladao Spartaka u Subotici, dok su favorizovani Vršac i Dynamic sinoć, u prvim uitakmicama 9. kola, tek posle produžetaka dobili Smederevo, odnoso OKK Beograd. U Smederevu su, štaviše, bila dva produžetka ali je četa trenera Vlade Đokića ipak "preživela".

 

Metalac i dalje ima dosta kadrovskih problema – posle povrede Jošila, virus je sa terena udaljio Branu Đukanovića, koji se oporavio i vratio treninzima, odnosno Radivojevića. Sada je Đukan Đukanović, na treningu u četvrtak u veče, istegao ligamente skočnog zgloba na nozi, pa neće igrati protiv Beovuka. Pitanje je da li će moći da igra i na Kup utakmici sa Dyunamicom (sreda, u Beogradu), odnosno protiv zemunske Mladosti (takođe u gostima) narednog vikenda.

 

Talentovani gimnazijalac Marko Šarenac je imao određenih zdravstvenih tegoba na juniorskoj utakmici u Priboju, ali je posle detaljnih lekarskih pregleda ustanovljeno da je sve u redu, te da nema potrebe za dodatnim pretragama. Sve ovo utiče na kvalitet treninga, samim tim i igara u pojedinim delovima utakmice, s obzirom na to da trener Poček često nema dve postave kako bi se igralo "pet na pet". U tim trenucima u pomoć, kao igrač, priskače Počekov asistent Vlada Mišković, koji još uvek dobro igra na pozicijama "jedan" i "dva".

 

Košarkaška 2016. za Valjevce se završava 17. decembra, kada u 11. kolu KLS u Halu sportova stiže Vršac. Prazničnu pauzu Metalac, kako trenutno stvari stoje, neće moći da iskorisiti za dodatno angažovanje pojačanja, a bar jedan igrač bi "itekako dobro došao". Kako bilo, što reče predsednik Duško Đukanović, ako "momci ponove dosadašnji pristup, borbenost, angažovanje i želju za pobedom bez obzira na to gde se i protiv koga igra biće to pun pogodak na putu ostvarivanja cilja – opstanak u KLS i stabilizacija kluba posle finansijskih problema zatečenih nakon dve sezone u ABA ligi".

 

Večerašnju utakmicu u Zemunu sude internacionalci Jovčić (Beograd) i Vojinović (Novi Sad), odnosno Pešić iz Niša.

 

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 18 sati 16 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 18 sati 17 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara