KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2016, 23:25

"Vukovi" dobili Metalac

č: | fb:

Beovuk je večeras u Zemunu dobio Metalac sa 85:79 (26:25, 22:23, 13:14, 24:17) u 9. kolu KLS u, rekli bismo, već viđenoj završnici u kojoj valjevski košarkaši nisu imali strpljenja, ali i samodiscipline, da utakmicu koja se mogla dobiti pametnije privedu kraju. Metalac je, doduše, igrao bez povređenih Jošila i Đ. Đukanovića, pa su više igrali Hukić i Šarenac.

 

Tri četvrtine su bile u apsolutnom egalu, a onda su u finišu do izražaja došle slabosti valjevskih košarkaša, koje smo uočavali i na prethodnim utakmicama čak i onima koje su dobijane. Kada se lomio rezultat krilni centar domaćih Fundić, njihov najefikasniji igrač i najbolji skakač, iako je večeras nekoliko puta "popio rampu" od Dujkovića, imao je seriju koševa, a Metalčev spoljni igrač Radivojević seriju promašaja i grešaka u vođenju lopte. Uz kikseve ostalih, razlozi su to što se Metalac iz Vizurine dvorane vraća bez rezultatskog "brejka". Tako je bez efekta ostala činjenica da su Valjevci u nekoliko navrata stizali razliku i preokretali rezultat.

 

Brana Đukanović se vratio na teren posle bolesti i bio najefikasniji valjevski igrač uz index 26, Vasić je bez Đukana Đukanovića 40 minuta sam organizovao igru i bio najuspešniji u Metalcu sa 19 poena i indexom 32, Dujković zapaženiji no obično, ni mladi Šarenac se nije stideo da "zategne trojku", Janković i Ostojić su morali više...

 

Uslovi za igru u Vizurinoj dvorani na Tošinom bunaru nisu na zavidnom nivou, ulaznice od po 200 dinara morali su da plate i novinari (bar valjevski), uobičajene pres konferencije posle utakmice, što je obaveza po pravilima KLS, ni ovoga puta u Beogradu nije bilo. Objašnjenja Miše Lakića, vlasnika Beovuka, svodila su se na to "Mi smo privatni klub!"

 

Metalac: Radivojević 14, Jelić, Janković 2, Šarenac 2, B. Đukanović 25, Vasić 19, Milutinović, Dujković 6, Bogdanović, Dimitrijević, Ostojić 4, Hukić 7.

 

Kod Beovuka, Fundić sa 22 poena i indexom 23 bio najuspešniji u ekipi u kojoj su koševi, bez obzira na dosta promašaja pri šutu, ipak bili bolje raspoređeni.

 

U sredu se igra Kup utakmica sa Dynamicom u Beogradu, a u 10. kolu narednog vikenda Mtalac je gost Mladosti u Zemunu, iskusnog sastava čije boje brane i neki od igrača Metalca koji su ranije igrali u KLS ili ABA ligi.

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 21 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 58 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara