KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2016, 11:53

Dynamic eliminisao Metalac

č: | fb:

Beogradski Dynamic, koji vodi Miroslav Muta Nikolić, eliminisao je u Kupu Srbije košarkaše Metalca sa 89:83 (22:15, 32:27, 25:21, 19:20) i plasirao se u finale i utakmicu sa Zlatiborom iz Čajetine, koji je bio bolji od Mladosti (SP), pobednikom nad Vršcem.

 

Dynamic će biti učesnik finalnog turnira Kupa Koraća po plasmanu na polusezoni u KLS, što Metalac realno ne može da ostvari, ali je Nikoliću trebalo što više utakmica za mladu ekipu koju vodi sa ambicijama da se nađe u Superligi Srbije, docnije i u ABA ligi.

 

Ne po prvi put u ovoj sezoni, po sličnom scenariju, Metalac je i ovoga puta mogao da skuplje proda kožu ali su presudile iste slabosti istih igrača, koji očito nemaju čip u svom genetskom kodu da se podrede kolektivu. Ipak, dobitak je sve bolja forma centra Dujkovića (226 cm), makedonskog reprezentativca, odnosno solidan učinak mladog Šarenca. Zbog povreda ponovo su izostali Jošilo i Đukan Đukanović.

 

Koševe za Metalac postigli su Radivojević 16, Janković i Šarenac po 3, Vasić 11, Dujković 13 (index 21), B. Đukanović 25, Ostojić i Hukić po 6.

 

Kod domaćih, Stevanović je dao 25, Katnić i Prokopenko po 17, Lazić i Nađefeji po 7, Gavrilović 4 i Radulović 6 poena.

 

U nedelju (11.00), Metalac u KLS igra protiv Mladosti u Zemunu, koja će biti slabija za Borisa Bakića. Mlađi Bakić, igrača Metalca u ABA ligi, igrao je na otvoreni ugovor, pa je prihvatio poziv da pojača Mornar iz Bara.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 43 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 32 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.