Dejan Nikolić (foto: Đorđe Đoković)
Dejan Nikolić (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2016, 09:34

Nikolić: Nemam čarobni štapić

č: | fb:

Valjevski fudbalski srpskoligaš zadržao je trenera Dejana Nikolića iz Lučana, koji će na klupi FK Budućnost-Krušik ostati još šest meseci sa idejom da se osvajanjem prvog mesta izbori plasman u Prvu ligu Srbije. Konkurenti su vodeći Radnički KG, koji ima dva boda više i Šapine iz istoimenog sela kod Požarevca. Ne treba, bar na startu prolećnog dela Srpske lige Zapad, otpisati ni Smederevo.

 

"Ponoviću ono što sam rekao i ljudima u klubu – nemam čarobni štašić! Prva liga je izazov, preteći Radnički neće biti lako ali vredi pokušati", rekao je Nikolić u telefonskom razgovoru Kolubarskim.rs.

 

Dodao je kako se čelnicima kluba načelno dogovorio da se sve linije u timu pojačaju po jednim igračem "koji nešto znači, a ne polutanom", dok su pojedini fudbaleri, koji su jesenas igrali, dobili rok da se do 15. decembra izjasne ostaju li u klubu, pod kojim uslovima, odnosno da li prihvataju ono što se od njih traži. "Minuli rad uvažavam ali se od njega ne živi!", rekao je Nikolić igračima.

 

Poznat kao trener koji traži rad i disciplinu u igru, čije ekipe znaju da igraju na rezultat, Dejan Nikolić ne pistaje na pritiske ni u klubu, ni oko njega, a posebno ne od "mama, tata i prijatelja igrača".

 

Uostalom, on je, ne tako davno, u Prvu ligu uveo šabačku Mačvu, dobro je radio i u lajkovačkom Železničaru, ima zavidnu igračku i trenersku biografiju. U prvom mandatu u valjevskom srpskoligašu položio je ispit za "pro licencu", što mu omogućuje vođenje prvoligaških ekipa. Doduše, imao je rezultatski neuspešan izlet u Kolubaru i Lazarevac ali je to "neka druga priča". Kolubara je nekada bila vrhunski prvoligaš ali je sada u ozbiljnoj krizi, a i svakodnevna politika ima upliva u vođenje "zelenih", kojima se "zavrnuta sredstva" iz RB Kolubara.

 

Kako bilo, Dejan Nikolić će sa saradnicima i klupskim čelnicima od 15. decembra raditi na popuni prve ekipe FK Budućnost-Krušik kako bi ekipa spremno dočekala početak priprema za nastavak sezone. Nikolić je rezultatima u Valjevu pokazao da zna da radi i da je trener od integriteta. Nada se će se i klub u hodu preorganizovati ukoliko se želi uspeh u trci sa Kragujevčanima za mesto u prvoligaškom društvu.

 

Logistika na svim nivoima itekako je značajna.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 31 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 27 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara