Duško Đukanović, Mihailo Poček i Dušan Hukić (foto: Đorđe Đoković)
Duško Đukanović, Mihailo Poček i Dušan Hukić (foto: Đorđe Đoković)
10.12.2016, 16:08

Metalac gost Mladosti

č: | fb:

U 10. kolu KLS, u nedelju od 13.00 sati, Metalac je gost Mladosti u Zemunu, ekipe koja do sada ima skor 6-3, a Valjevci 4-5. Igra se u dvorani Vizura Sport, gde je domaćin i Beovuk.

 

Od pet dosadašnjih poraza u KLS četiri su bila "na jednu loptu", kao i nedavni u Kupu Srbije protiv Dynamica u Beogradu, uz ponavljanje slabosti i nediscipline u igri. Upravo na korigovanju tih problema trener Mika Poček sa saradnicima radio je i ove sedmice. Neizvesno je da li će povređeni kapiten Đukan Đukanović moći da pomogne, a predsednik Duško Đukanović veruje da će protiv Vršca, 17. decembra u Valjevu, na parketu biti i Jošilo jer, kako reče, "ne bilo dobro da se izgube obe preostale utakmice u 2016. godini".

 

Mladost je stari znanac valjevskih košarkaša iz vremena ulaska u Prvu saveznu ligu SFRJ 1972/73, kada su Zemunce predvodili braća Bizjak a Valjevce braća Kovačević. Dva kluba su povremeno igrala i docnije, u KLS, uz napomenu da je Metalac, ukupno uzev, bio daleko uspešniji klub od Mladosti.

 

Zemunci su uoči ove utakmice ostali bez dva ključna igrača - pleja Borisa Bakića, koji je pojačao Mornar iz Bara u ABA ligi, i centra Andrije Bojića (sina nekadašnjeg prvotimca crno-belih Peđe Bojića), koji je takođe realizovao inostrani angažman.

"Skautirali smo Mladost ali je pitanje koliko to sada, bez Bakića i Bojića, vredi s obzirom na to da će Zemunci morati štošta da menjaju u svojoj igri. Doveli su iz Mege centra Veljkovića ali se na poziciji pleja nisu popjačavali", rekao je novinarima na najavnoj pres konferenciji trener Poček.

 

Dušan Hukić

Dušan Hukić (Foto: Đorđe Đoković)

On je umereni optimista kao i krilni centar Dušan Hukić, koji veli kako Mladost jeste favorit ali se Metalac unapred ne predaje te ne isključuje ni pobedu kluba čiji dres sada nosi. Najveći optimista je predsednik Duško Đukanović, koji očekuje da igrači ponove pristup iz prethodnih utakmica u ovoj sezoni, a onda je sve moguće! Pritom, ne dovodi u pitanje opstanak u KLS, što je prioritetni cilj u sezoni svekolike stabilizacije kluba.

 

U Mladosti igraju i Kužeta, ranije takođe član Metalca, pa Beader, koji je na jednoj utakmici u Kragujevcu, u dresu Radničkog, potpio Valjevce, zatim Bulatović... Ekipu je selektirao i nekoliko kola vodio Dragan Nikolić, jedan od bivših trener Metalca u KLS, koji je sada na klupi makedonske ekipe Karpoš Sokoli iz Skoplja u ABA ligi.

 

Nedeljnu utakmicu sudi beogradska trojka sa Beloševićem na čelu. Posle utakmice sa Vrščanima, 17. decembra u Hali sportova, Metalac će trenirati do 29. decembra, posle čega sledi kraća praznična pauza.

 

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 10 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara