Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
17.12.2016, 11:24

Metalac dočekuje lidera iz Vršca

č: | fb:

Metalac večeras od 18.00 sati, u Hali sportova, dočekuje ekipu Vršca, lidera na tabeli KLS, u poslednjoj utakmici u 2016. godini. Reč je o susretu 11. kola, a do kraja prvog dela, od 8. januara 2017, Valjevci igraju sa Tamišem u Pančevu i Dunavom iz Banovaca.

 

Večerašnja utakmica biće zanimljiva i zbog toga što je na klupi Vrščana trener Vlada Đokić, koji je Metalac dve sezone uspešno vodio u ABA ligi, gde je nasledio Milana Gurovića, bivšeg reprezentativca a sda selektora juniora Srbije. Ta činjenica će, možda, biti odčlučujuća na planu motivacije obe ekipe.

 

Đokić je sa najavne pres konferencije poručio kako Vršac svaku utakmicu igra na pobedu, pa će tako biti i u Valjevu, a Metalcu i ljudima koji ga vode odao je priznanje za "čuda u KLS" posle preuzimanja kluba pred gašenjem.

 

Valjevci se mogu nadati podvigu ukoliko budu kompletni sa oporavljenim Jošilom i Đukanom Đukanovićem, koji su bili povređeni, odnosno ako svi budu pružili partiju iznad objektivnih mogućnosti. Da Vršac nije nepobediv pokazala je i nedavna utakmica u Smederevu, koju su Banaćani dobili tek posle dva produžetka. Istini za volju, "smederevski vrtić" je i u Valjevu tesno poražen "na jednu loptu".

 

Za Vršac igraju Dimić, Stojadinović, Pavković, Krstović... Iskusni prvoligaški igrači, koji su se ogledali i u inostranim ekipama. Pod vođstvom Đokića zabeležili su pet pobeda zaredom i preuzeli vođstvo na tabeli posle neočekivanog kiksa Dyinamica u Beogradu, u prošlom kolu, u utakmici sa kruševačkim Napretkom, koji je lako pao u Valjevu.

 

Kako je ranije saopšteno na jednoj od pres konferencija, trener Mika Poček će valjevskim košarkašima odmor dati 29. januara kako bi proveli praznike, a onda se nastavlja rad u daljoj borbi za opstanak u KLS, što je primarni cilj Metalca u ovoj sezoni.

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 10 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 6 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara