Šut Vasića (foto: Đorđe Đoković)
Šut Vasića (foto: Đorđe Đoković)
17.12.2016, 20:18

Vršac prejak za Metalac

č: | fb:

Metalac je večeras poražen od Vršca rezultatom 80:85 (25:24, 18:23, 16:24, 21:14) u 11. kolu KLS, u poslednjoj utakmici kalendarske 2016. godine. Do kraja prvog dela KLS preostali su još mečevi sa Tamišom u Pančevu i Dunavom (Stari Banovci) u Valjevu, a nastavak takmičenja zakazan je za 8. januar 2017. godine.

 

Ostojić u borbi za loptu

Ostojić u borbi za loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Neizvesniji ishod od ovoga (80:85), što je na uobičajenoj pres konferenciji konstatovao i trener Mika Poček, Metalac je ispustio na početku oba poluvremena, ptom je jurio i sustizao razliku, a privid je da se mogao načiniti i podvig jer jer Vršac kvalitetniji sastav sa iskusnijim igračima i većim izborom košarkaša koji mogu da uđu na parket, što je Vlada Đokić obilato koristio.

Vladimir Đokić na klupi Vršca

Vladimir Đokić na klupi Vršca (Foto: Đorđe Đoković)

Sve je bilo jasno kada je Vršac svoju prednost u drugom poluvremenu dizao na 15 i 17 poena, što objektivno nije bilo moguće stići. Tim pre što je Brana Đukanović igrao bolestan, dva-tri puta je napuštao igru da bi povraćao, pa će, kako rekoše plej Vasić i trener Poček, posle utakmice završiti na infuziji!

 

Polaganje Brane Đukanovića

Polaganje Brane Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

"Znali smo da Metalac ima mali broj igrača, otuda smo igrali agresivno računajući na to da će oni morati i da se umore", rekao je novinarima iskusni plej Miljan Pavković. Pohvalio je Vasića i Branu Đukanovića.

 

Mi bismo dodali i učinak Đukana Đukanovića, koji je agresivnom igrom u odbrani presekao dosta lopti i omogućio postizanjem koševa, a i sam je bio efikasan. Od centara, Janković bolji od Dujkovića za koga večeras čusmo kako postoji mogućnost da ode u Gruziju, kod "četvorki" Ostojić skočniji i borbeniji, Hukić bolji šuter...

 

Poček je pohvalio dobar šut Vrščana, Đokić je kratko rekao kako njegova ekipa dobro radi i nada se plasmanu u Superligu Srbije. Vrščanima je ovo šesta uzastopna pobeda sa Đokićem na klupi.

Šut Jankovića

Šut Jankovića (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: preko 500. Sudije: Jovčić i Čukalović (Beograd), Milojević (Kruševac).

 

Metalac: Radivojević 5, Jelić, Janković 10, Šarenac, Đ. Đukanović 11 (index 18), B. Đukanović 20 (18), Vasić 17 )17), Pavlović, Milutinović, Dujković 3, Ostojić 8, Hukić 6.

 

Vršac: Pavković 3, Pavlović 8, Mitrović, Krstović 15 (ind 22), Jovović 9, Uzelac, Spasojević, Savović 7, Dimić, Stojadinović 24 (24), Đerić 5, Marelja 13.

 

Metalac će trenirati do 29. decembra, potom sledi kraća praznična pauza, a KLS se nastavlja 8. januara naredne godine. Valjevci se bore za opstanak, a kako reče Poček moguće je da će se Metalcu u nastavku vratiti izgubljene utakmice "na jednu loptu! protiv OKK Beograda, Sloge ili Spartaka.

 

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 9 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 22 sati 16 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 21 sati 24 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara