Valjevski izazov na Jablaniku (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski izazov na Jablaniku (foto: Đorđe Đoković)
20.12.2016, 14:36

Valjevski izazov ove godine na čarobnom Jablaniku

č: | fb:

U ovogodišnjoj avanturističkoj trci, sedmom po redu Valjevskom izazovu, u organizaciji Wild Serbia učestvovalo je preko 50 trkača iz Srbije, Makedonije i Republike Srpske.

 

Slađan Blagojević, Vlada Panić i Aleksandar Dimitrijević

Slađan Blagojević, Vlada Panić i Aleksandar Dimitrijević (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji u kategoriji  extreme u konkurenciji muškaraca bio je Aleksandar Dimitrijević iz Mladenovca, drugo mesto je osvojio Valjevac Vlada Panić, dok je Slađan Blagojević iz Bajine Bašte bio treći.

U konkurenciji žene, najbilja u kategoriji extreme bila je Milena Dimitrijević iz Svilajnca, druga je bila Žudana Đokić iz Beograda, a treće mesto je osvojila Ana Milosavljević iz Kranja.

 

Organizator sedmog Valjevskog izazova Ivan Nastić vlasnik agencije Wild Serbia, kaže da su se prethodnih godina formati trka menjali naizmenično, od trodnevnih i dvodnevnih, multisportskih trka, trka sa prirodnim i napravljenim preprekama, da bi ove godine trka bila vezana za savladavanje najvećeg uspona u valjevskom kraju - grebena Jablanika.

 

"Ovogodišnji zimski Valjevski izazov nije bio nimalo lak, savladavanje 800 metara visinske razlike na samo 3,7 kilometara dužine staze i temperaturi ispod nule, teško je palo svim takmičarima. Od zaseoka Bebića luka, sa autentičnim srpskim kućama starim preko 100 godina, do vrha Jablanika nalazi se jako strma staza, kolski put koji se naizmenično gubi i pojavljuje na dužini od samo 3700 metara i 800 metara visinske razlike ili uspona", opisuje trasu Ivan Nastić.

 

Valjevski izazov na Jablaniku

Valjevski izazov na Jablaniku (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon trke, sledilo je proglašenje pobednika u planinarskom domu na Debelom brdu i druženje svih učesnika uz popodnevno kuvano vino.

"Sve pohvale učesnicima na dobrom odazivu, kao i trudu i motivu da se u zimskom periodu odvaže da izađu iz toplih domova, a na kraju i trče u ledenim planinskim uslovima", rekao je Ivan Nastić.

Učesnici Valjevskog izazova

Učesnici Valjevskog izazova (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara