KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2017, 10:29

Metalac večeras u Pančevu

č: | fb:

U poslednjoj utakmici pretposlednjeg, 12. kola KLS košarkaši Metalca večeras od 18.30 sati igraju sa Tamišom u Pančevu. Valjevci na megdan starom znancu putuju optimistički raspoloženi uvereni da bi u dvorani Strelište mogli da načine brejk.

 

Za Tamiš su sa dosta uspeha ranije igrali plej Saša Vasić i krilni centar Dušan Hukić, koji je uoči početka ovog prvenstva KLS stigao u Valjevo.

 

"Tamiš je dobra ekipa, koja dugo igra zajedno, a pojačani su i sa trojicom bivših igrača niškog Konstantina, koji se, takođe, međusobno odlično poznaju. Pokriveni su na svim pozicijama, šut za tri poena im je jedno od jačih oružja", rekao je Hukić na najavnoj pres konferenciji.

 

Od novajlija, za Tamiš igra i centar Vuletić (207 cm) koga je Vlada Đokić razmišljao da dovede u Metalac za ABA ligu ali se tada ipak opredelio za Čamparu i kako sam kaže – pogrešio!

 

Valjevski košarkaši su tri nedelje pauze u KLS dobro iskoristili vredno trenirajući, čak i na Božić uveče, a pojačanje u stručnom štabu je kondicioni trener Petar Petrović, čiji je rad nadoknadio propuištene bazične pripreme pred početak prvenstva zbog poznate situacije u kojoj se Metalac nalazio jer je u jednom trenutku izgledalo da se klub neće ni takmičiti.

 

Posle 45 dana pauze zbog povrede šake na utakmici sa OKK Beogradom sada trenira i Marko Jošilo, a trener Mika Poček zadovoljan je igrom na kontrolnoj utakmici sa FMP-om u Železniku, koju je Metalac, bez Đukana Đukanovića, izgubio sa 81:87.

 

Metalac u 11 kola ima skor od 4-7, pa mu do kraja takmičenja predstoji borba za opstanak u KLS. Na dnu tabele su dve ekipe, a po 2-3 pobede više od valjevskih košarkaša ima nekoliko ekipa tako da će takmičenje do kraja biti neizvesno.

 

Utakmicu Tamiš – Metalac večeras (18.30) sude Glišić i Čukalović (Beograd), te Pešić (Leskovac).

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 3 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 13 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara