KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2017, 10:29

Metalac večeras u Pančevu

č: | fb:

U poslednjoj utakmici pretposlednjeg, 12. kola KLS košarkaši Metalca večeras od 18.30 sati igraju sa Tamišom u Pančevu. Valjevci na megdan starom znancu putuju optimistički raspoloženi uvereni da bi u dvorani Strelište mogli da načine brejk.

 

Za Tamiš su sa dosta uspeha ranije igrali plej Saša Vasić i krilni centar Dušan Hukić, koji je uoči početka ovog prvenstva KLS stigao u Valjevo.

 

"Tamiš je dobra ekipa, koja dugo igra zajedno, a pojačani su i sa trojicom bivših igrača niškog Konstantina, koji se, takođe, međusobno odlično poznaju. Pokriveni su na svim pozicijama, šut za tri poena im je jedno od jačih oružja", rekao je Hukić na najavnoj pres konferenciji.

 

Od novajlija, za Tamiš igra i centar Vuletić (207 cm) koga je Vlada Đokić razmišljao da dovede u Metalac za ABA ligu ali se tada ipak opredelio za Čamparu i kako sam kaže – pogrešio!

 

Valjevski košarkaši su tri nedelje pauze u KLS dobro iskoristili vredno trenirajući, čak i na Božić uveče, a pojačanje u stručnom štabu je kondicioni trener Petar Petrović, čiji je rad nadoknadio propuištene bazične pripreme pred početak prvenstva zbog poznate situacije u kojoj se Metalac nalazio jer je u jednom trenutku izgledalo da se klub neće ni takmičiti.

 

Posle 45 dana pauze zbog povrede šake na utakmici sa OKK Beogradom sada trenira i Marko Jošilo, a trener Mika Poček zadovoljan je igrom na kontrolnoj utakmici sa FMP-om u Železniku, koju je Metalac, bez Đukana Đukanovića, izgubio sa 81:87.

 

Metalac u 11 kola ima skor od 4-7, pa mu do kraja takmičenja predstoji borba za opstanak u KLS. Na dnu tabele su dve ekipe, a po 2-3 pobede više od valjevskih košarkaša ima nekoliko ekipa tako da će takmičenje do kraja biti neizvesno.

 

Utakmicu Tamiš – Metalac večeras (18.30) sude Glišić i Čukalović (Beograd), te Pešić (Leskovac).

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 46 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 41 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...