Dobitnici nagrada (foto: Đorđe Đoković)
Dobitnici nagrada (foto: Đorđe Đoković)
25.01.2017, 08:10

Dominacija odbojkaša VA 014

č: | fb:

Na svečanom delu Skupštine Gradskog sportskog saveza (GSS) Valjeva, koja je sinoć održana u svečanoj sali Valjevske gimnazije, proglašeni su najbolji sportisti u 2016. godini. Dominirao je OK VA 014 - najbolji sportski kolektiv, koji ima i najboljeg trenera Mirka Ristovića.

Mirko Ristović

Mirko Ristović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nagrada za OK VA 014

Nagrada za OK VA 014 (Foto: Đorđe Đoković)

Marko Jovanović

Marko Jovanović (Foto: Đorđe Đoković)

Jovana Marković

Jovana Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Za najbolhe sportistu proglašen je rvač Marko Jovanović iz Mladosti, dok je najbolja sportistkinja Jovana Marković, karatistkinja KK 014. Zvanje najboljeg mladosg sportiste poneli su Marko Ćaćić iz ORK Metalac i Bojan Jevtović iz OK VA 014, dok je najbolja mlada sportistkinja Anđelija Dmnjanović iz Plivačkog kluba Valis.

Anđelija Damnjanović

Anđelija Damnjanović (Foto: Đorđe Đoković)

Bojan Jevtović i Marko Ćaćić

Bojan Jevtović i Marko Ćaćić (Foto: Đorđe Đoković)

Branislav Kovačević iz VK Valis najbolji je sportski radnik u 2016, dok je profesoru fizičke kulture u penziji Milanu Koraću, poznatom po angažmanu u odbojci, pripala nagrada za životno delo.

Branislav Kovačević

Branislav Kovačević (Foto: Đorđe Đoković)

Milan Korać

Milan Korać (Foto: Đorđe Đoković)

 

Specijalne pohvale dobili su mladi sportisti: Nikolina Đurić, Milica Ilić i Uroš Milašinović iz karatea, atletičari Tamara Panić, Emilija Obradović i Matija Milovanović, plivačice Milica Ristić i Tijana Todorčević, odbojkašica Ivana Jerinić, rukometašica Željana Milinković, biciklista Gala Ratković, rvači Bojan Đurđević, Ilija Lazarević i Strahinja Đermanović, košarkaš Marko Šarenac i član Triatlon kluba ATP, Borisav Đurić.

 

Posebna priznanja dobili su i valjevski olimpijci iz Rija – košarkaš Miloš Teodosić (CSKA), te atletičarke Tamara Marković Salaški (Crvena zvezda) i Ana Subotić (Javor, Ivanjica).

Ana Subotić

Ana Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Odluke je doneo Upravni odbor GSS na sednici održanoj 11. januara, a u konkurenciji su bila 34 predloga iz klubova i sportskih saveza. Svaki izbor, bez obzira na kriterijume, može da bude i stvar ukusa, pa se čini da su ovoga puta neopravdano zaobiđeni VŠK Sveti Nikolaj (ekipnog državnog prvaka i učesnika EP u Novom Sadu, izgleda, niko nije predložio), odnosno Vaterpolo klub Valjevo, novi prvoligaš, za koji je rečeno kako ga nose igrači koji nisu iz ovoga grada (kao da u OK VA 014 četiri ključna igrača takođe nisu iz Valjeva, a što se masovnosti i rezultata mlađih selekcija tiče vaterpolisti su ispred odbojkaša).

 

Svečanost Skupštine GSS

Svečanost Skupštine GSS (Foto: Đorđe Đoković)

U radnom delu, Skupština je usvojila izveštaje i program rada GSS, a izabrano je i novo rukovodstvo sa starim predsednikom Radovanom Terzićem na čelu. Terzića je za predsednika predložilo 19 klubova i saveza, članova GSS, a izabran je jednoglasno. Od 45 delegata prisustvovalo je njih 39.

 

Predsednik KK Metalac, Duško Đukanović zamolio je da mu se objasne kriterijumu po kojima Radomir Mladenović Burek predstavlja košarku pre nekih dugogodišnjih igrača poput Vojislava Kecojevića i Mihaila Počeka, naprimer. Zalagao se da Gradski sportski savez radi na sportskim principima bez upliva politike.

 

Šahovski intermajstor Dragan Ilić iz VŠK 2005 zatražio je da se kaže ima li klubova koji ne plaćaju članarinu u GSS, te da li će, ukoliko ih ima, oni u 2017. godini ostati bez budžetskih sredstava. Odgovoreno mu je da VŠK Sveti Nikolaj i FK Radnički nisu platili članarinu u GSS, pa shodno važećim pravilima ne mogu biti budžetski finansirani u ovoj godini.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 8 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 9 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara