Svetosavska atletska trka (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Svetosavska atletska trka (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2017, 08:00

"Svetosavska atletska trka"

č: | fb:

"Svetosavska atletska trka" održaće se danas u Valjevu, 19. put za redom. Organizatori su najavili da će u trci učestvovati takmičari svih uzrasta iz atletskih klubova Srbije.

 

Zamenik predsednika Saveta trke Vladimir Marković Hari najavio je da će ove godine biti više takmičara nego prethodnih godina.

"Ekipa reprezentacije Srbije je najavila da će učestvovati. I naše komšije iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske će, takođe, doći. Trka počinje u 12 časova, a start i cilj su u Karađorđevoj ulici kod hotela Narcis. Po dve kategorije trče krug od 800 metara. I ove godine se takmiče predškolci, osnovci, srednjoškolci, juniori, seniori, pripadnici Vojske Srbije i MUP-a, kao i veterani preko 40 godina i rekreativci", rekao je Marković.

 

Predsednik Saveta trke Radoje Milovanović, sin osnivača trke Aleksandra Milovanovića, uz poziv građanima, posebno najmlađima, da učestvuju u trci je rekao da je "Svetosavska atletska trka" promocija sporta, duhovnosti i pokazivanje, pre svega mladima i deci, šta znači baviti se sportom, imati zdrav duh i biti usmeren ka zdravim vrednostima.

 

"Moja želja je da jednog dana daleko veći broj dece učestvuje u ovoj trci i da imamo što više mladih šampiona koji će se takmičiti na najznačajnijim takmičenjima", rekao je Radoje Milovanović.

 

Ove godine trku organizuju Sportski savez Valjeva i Atletski klub "Metalac", a pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije. Grad Valjevo je za organizaciju trke obezbedio 300.000 dinara.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 49 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 50 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara