KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2017, 21:27

Metalac i u Nišu na produžetak

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Konstantina u Nišu sa 83:80 posle produžetka od pet minuta, u regularnom delu bilo je 75:75 (15:19, 14:11, 21:28, 25:17, 8:5) u 15. kolu Košarkaške lige Srbije. Ovo je sedma pobeda valjevskih košarkaša, koja ih drži na bezbednoj udaljenosti od začelja tabele KLS.

 

Na osnovu utisaka stečenih praćenjem utakmice na sajtu www.kls.rs, utisak je da je pobeda mogla biti obezbeđena i u regularnom delu meča ali su Jošilo i Hukić polovičnim izvođenjem slobodnih bacanja, dva puta po 1-2, Nišlijama produžili nadu da bi mogli stići do druge pobede u prvenstvu.

 

Ipak, u finišu susreta, dakako i u produžetku, ključnu ulogu imali su Vasić i Jošilo, odnosno Dujković u odbrani. Pomagali su Hukić, koji igra sve bolje, te Đ. Đukanović, Janković, Ostojić... Brano Đukanović je ponovo izostao zbog bolesti, pa je pobeda u Nišu tim vrednija.

 

Valja naglastiti i to da je Metalac u pojedinim trenucima jurio i uspeo da stigne minus od 13 poena u drugom poluvremenu, što govori o psihološkoj stabilosti ekipe.

 

Metalac: Radivojević, Jelić, Janković 7, Šarenac, Đ. Đukanović 10, Vasić 19, Jošilo 22, Milutinović, Dujković 4, Bogdanović, Ostojić 4, Hukić 17.

 

Kod Nišlija, kako se i očekivalo, najefikasniji su bili Šišić 17, Antić 13, Kyle 11, Bronson 11 i L. Živković 15.

 

U 16. kolu, Metalac u Valjevu igra komšijski derbi sa čačanskim Borcem.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 10 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 7 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara