VA 014 - Spartak  (foto: Đorđe Đoković)
VA 014 - Spartak (foto: Đorđe Đoković)
05.02.2017, 19:55

Subotičani bolji od Valjevaca

č: | fb:

U muškoj Prvoj ligi, pred punim tribinama dvorane na Studentu, subotički Spartak pobedio je sinoć VA 014 sa 3:1 (25:23, 25:22, 16:25, 26:24) i uz Mladi radnik iz Požarevca gotovo obezbedio baraž za popunu Superlige Srbije.

 

VA 014 - Spartak

VA 014 - Spartak (Foto: Đorđe Đoković)

Predvođeni kapitenom Ražnatovićem valjevski odbojkaši su tri seta izgubili "na razliku" što svedoči o kvalitetu njihove igre i neizvesnosti derbija. Pritom, u ekipi VA 014 nije bilo povređenih, prvog tehničara Bobovca i srednjeg blokera Lazarevića.

 

VA 014 - Spartak

VA 014 - Spartak (Foto: Đorđe Đoković)

U Superligi Srbije ženska ekipa lajkovačkog Železničara drži se na petom mestu, dok se muška ekipa ljiškog Spartaka bori za opstanak. Trener Bogdan Veličković je posle uspešnih rezultata otišao u slovenački klub Fužinar iz Ravni na Koroškem, pa ga je na klupi zamenio pomoćnik Nenad Kepa Kovačević. Kovačević je ranije vodio VA 014, kada je u toj ekipi igrao i tehničar Marko Simić iz Ljiga, sada trener ženske ekipe Spartaka.

 

Valjevke bolje od Ljižanki

 

U derbiju 1. kola nastavka takmičenja u Prvoj B ligi za odbojkašice, igranom večeras u Hali sportova, ŽOK Valjevo pobedio je ŽOK Spartak sa 3:0 (25:20, 25:17, 25:17) i revaniširao se Ljižankama za poraz na startu takmičenja u sali OŠ Sava Kerković. Gošće su se držale dva seta, a u trećem su potpuno "pale", pa se jedino postavljalo pitanje razlike kojom će Valjevke taj set dobiti.

 

Spartak je bolje započinjao prva dva seta, pa su Valjevke preokretale rezultat tek od 9:8 u prvom, odnosno 12:10 u drugom setu. U trećem je bilo 8:1, 13:4, 18:8... za Valjevo. Ton igri pobedničke ekipe davale su Tomić, Petović, Čelić, Medarević, Stojković, Gonzales-Tomašević... Na drugoj strani, iskusna Simić odigrala je bez izmene ali nevelikog učinka, dok su se igrom svidele J. i A. Kojić, Aleksić, Gačić, Skarić...

 

U borbi za prvo mesto su i Ubljanke, koje su, kao i Valjevke, u prvom delu poražene u Ljigu sa po 2:3 ali su na svom terenu pobedile Valjevo sa 3:2. Jedini poraz do večeras Ljižanke su doživele na svom parketu od Ivanjice (0:3).

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 5 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 54 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.