Novi košarkaški klub (foto: Đorđe Đoković)
Novi košarkaški klub (foto: Đorđe Đoković)
11.02.2017, 12:15

Startovao Valjevski KK

č: | fb:

U Valjevu je danas počeo sa radom novi košarkaški klub, Valjevski KK čiji je spiritus movens Aleksandar Icić, trener sa prvoligaškim iskustvom. Na prvom treningu u Omni centru okupilo se 30-tak devojčica i dečaka uzrasta od sedam do deset godina. Uz Icića, trening su vodili i Rade Srećković, košarkaški trener, te Đorđe Radomirović, profesor fizičke kulture u OŠ Andra Savčić.

 

Novi košarkaški klub

Novi košarkaški klub (Foto: Đorđe Đoković)

Kao promoteri bili su nekadašnji igrači Metalca sa prvoligaškim iskustvom Aca Tanasković Džabar i Srećko Rakić, koji su bili i kapiteni najboljeg valjevskog kluba. Tanasković je, uz to, nosio i dres FMP-a na počecima, odnosno Vršca na zalasku karijere.

 

"Krenuli smo sa ovim uzrastom devojčica i dečaka, o starijim selekcijama, za šta takođe ima interesovanja, o tom potom", rekao je Icić novinarima.

 

"Želimo da košarku približimo deci, da ih zainteresujemo za ovaj sport, da iz baze od nekoliko stotina devojčica i dečaka stvorimo selekcije kadre da iznedre nove asove", dodao je Icić posebno ističući da je ponosan na činjenicu kako je oko 80 odsto momaka, koje je nekada vodio u Metalcu akademski obrazovano.

 

Aleksandar Icić

Aleksandar Icić (Foto: Đorđe Đoković)

Aleksandar Icić je igrao u Metalcu, a trenerskom poslu i radu sa mladima posvetio se dosta rano posle ozbiljnije povrede stopala i operacije koja je potom usledila. U Metalcu je bio pomoćnik Vladi Đuroviću, a potom je vodio prvu ekipu u KLS i Superligi Srbije, koja se borila za ABA ligu. Klubu se zahvalio na saradnji kada je smenjen u svlačionici, pred utakmicu u Železniku, koja je odlučivala o tome da li će FMP ili Metalac izboriti viši rang.

 

Uspešno je radio u ženskoj ekipi Crvene zvezde kao saradnik Lala Lučića od koga je, kao i od Jovice Antonića, naučio postulate trenerskog zanata, radinost i sistematičnost pre svega. Docnije je samostalno, sa dosta uspeha, vodio žensku ekipu Zvezde.

 

Poslednjih godina, u dva navrata, bio je angažovan u premijerligaškim klubovima BiH, u Bijeljini, gde je takođe imao dosta uspeha. Privrženost porodici, supruzi i dvoje dece (sin Jovan je danas bio na treningu, dok je kći još mala da bi trčala za košarkaškom loptom), bili su presudni da se vrati u Valjevo. Bio je spreman, prisećamo se, da Metalcu ponudi program rada sa mlađim selekcijama na tri do pet godina na kojem bi radio ali za to nije bilo interesovanja u njegovom matičnom klubu.

 

Novi košarkaški klub

Novi košarkaški klub (Foto: Đorđe Đoković)

Novi košarkaški klub

Novi košarkaški klub (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski KK će se, kaže Icić, izdržavati od članarina, pomoći sponzora i sredstava koja će sam uložiti. Svi učesnici današnjeg treninga dobili su po majicu sa logom sponzora, a teren u sali Omni centra, uz standardne bio je opremljen i koševima za minibasket s obzirom na uzrast devojčica i dečaka.

 

Projekat Valjevski KK podržao je i KSS, koji je novom valjevskom klubu darovao nove "moltenove" košarkaške lopte.

Novi košarkaški klub

Novi košarkaški klub (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 4 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 13 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara