Metalac - OKK Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - OKK Beograd (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2017, 00:44

Metalac se revanširao OKK Beogradu

č: | fb:

U utakmici 18. kola KLS, igranoj večeras u Valjevu, Metalac je pobedio OKK Beograd sa 84:63 (16:22, 24:14, 22:8, 22:19) i tradicionalnom rivalu iz prvoligaških dana revanširao se za poraz u prvom delu takmičenja.

 

Trener "klonfera" Darko Kostić, uz tvrdnju da su Valjevci jedna od boljih ekipa u KLS "popunjena na svim pozicijama", opravdanje za poraz tražio je u činjenici da je njegova ekipa potpuno izmeniola sastav, a odlaskom centra Kimani Frenda morala je "iz osnova da menja i način igre". Uz to, zbog povrede, večeras nije igrao prvi plej, iskusni Aleksej Nešović, bivši reprezentativac BiH.

 

Prodor Brane Đukanovića

Prodor Brane Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Gosti su u prvom periodu igre imali šest poena prednosti, 20:14 u 9. minutu, ponajpre zahvaljujući kombinovanoj odbrani - zona 3:2 ili 4-1 uz striktno pokrivanje Vasića na koga je motrio Milovanović. Na odmor se, ipak, otišlo sa 40:36 za Metalac jer su gosti prokockali dva-tri napada, a Valjevci uzvratili sigurnim koševima.

 

"U svlačionici sam rekao igračima da utakmica za nas tek počinje, te da je red da konačno dobro odigramo treću četvrtinu u kojoj smo do sada imala prazne minute. Poslušali su me, pa smo utakmicu rezultatski prelomili u našu korist", rekao je na pres konferenciji Mika Poček, trener Metalca.

 

U prvih pet minuta drugog poluvremena Metalac je načinio seriju 12:0, poveo sa 50:36, a gosti su sa dve trojke Torbice pokušali da uhvate priključak. To im nije pošlo za rukom jer su Jošilo i Dujković kažnjavali sve greške igrača OKK Beograda, a Poček smatra da je presudna bila odluka da se u odbrani "sa čoveka pređe na zonu".

Dujković ispod koša gostiju

Dujković ispod koša gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

Polaganje Jošila

Polaganje Jošila (Foto: Đorđe Đoković)

Marko Jošilo je imao index korisnosti 26, a uz 18 poena zabeležio je 14 skokova. Marko Dujković (index 22) je bio gospodar svog reketa, dok je u napadu pokupio nekoliko lopti i poentirao ili iznudio slobodna bacanja te je nanizao 11 koševa. Đukan Đukanović je imao index 20 uz 18 poena, Brano Đukanović je bio najefikasniji sa 20 poena i indexom 15, dok je Vasić imao standardan učinak sa indexom 14.

 

Bilo je lepo videti mladu petorku Metalca u poslednjih 38 sekundi – Jelić, Milutinović, Šarenac, Pavlović sa iskusnijim Ostojićem (u listu strelaca upisali su se Šarenac i Milutinović), što je oko 500 gledalaca toplo pozdravulo.

 

Beležimo da je u ekipi OKK Beograda bio i Nikolas Ćirković, sin nekadašnje Studentove igračice i reprezentativke Olje Vasić i Srećka Ćirkovića, Mioničanina. Nije ulazio u igru, ima 20 godina, a visok je 200 cm.

 

Vasić

Vasić (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac: Radivojević 2, Jelić, Janković 2, Šarenac 2, Đ. Đukanović 18, B. Đukanović 20, Vasić 8, Jošilo 18, Pavlović, Milutinović 1, Dujković 11, Ostojić 2.

 

Kod OKK Beograda najefikasniji su bili Jovanović sa 16 i Mišković sa 11 poena.

 

U 19. kolu, posle osam pobeda do sada, Metalac igra sa Npretkom u Kruševcu. U prvom delu Valjevci su lako dobili pred svojim navijačima.

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 35 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 35 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...