Radnik, Bijeljina (foto: Đorđe Đoković)
Radnik, Bijeljina (foto: Đorđe Đoković)
05.03.2017, 22:11

Gosti iz Bijeljine ubedljivi

č: | fb:

Na startu Regionalne bokserske lige Radnik iz Bijeljine (BiH) bio je večeras bolji u Hali sportova i pobedio ekipu Lazarevac-Metalac sa 12:4, što je iznenađenje samo za one koji nisu bili među preko 1.000 gledalaca.

Boks Metalac Lazarevac - Radnik Bijeljina

Boks Metalac Lazarevac - Radnik Bijeljina (Foto: Đorđe Đoković)

Dušan Janjić (Metalac Lazarevac) i Nikola Magovac (Radnik)

Dušan Janjić (Metalac Lazarevac) i Nikola Magovac (Radnik) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Jedine pobede domaćinu doneli su Dušan Janjić protiv Magovca u perolakoj i Lazar Stanojević protiv Mitrovića u poluvelter kategoriji. Janjić je bio bolji i ubedljiviji, dok je Stanojević bio preduzimljiviji.

 

Već posle poraza Nikole Bukilice protiv Šaćirija u lakoj, odnosno Petra Živkovića protiv Fetahovića u velter kategoriji bilo je jasno da će gosti slaviti. Živković se u drugoj rundi našao na podu posle levog krošea Fetahovića.

Boks Metalac Lazarevac - Radnik Bijeljina

Boks Metalac Lazarevac - Radnik Bijeljina (Foto: Đorđe Đoković)

Džemal Bošnjak (Radnik) i Stevan Čolović (Metalac Lazarevac)

Džemal Bošnjak (Radnik) i Stevan Čolović (Metalac Lazarevac) (Foto: Đorđe Đoković)

Aleksa Marković je, uz "pomoć" trenera, dozvolio sebi luksuz da prebaci dozvoljenu težinu za srednju kategoriju, pa je Tomić dobio bez borbe. Džemal Bošnjak u poluteškoj i Elvir Šendro u teškoj bili su sigurni protiv Stevana Čolovića i Miljana Stevanovića, koji, rekli bismo, nemaju ni konstituciju za te kategorije.

 

Adem Fetahović (Radnik) i Petar Živković (Metalac Lazarevac)

Adem Fetahović (Radnik) i Petar Živković (Metalac Lazarevac) (Foto: Đorđe Đoković)

Iznenađenje večeri priredio je Dašo Simeunović u superteškoj, koji je odlukom sudija 2:1 savladao 15 kg lakšeg Milutina Stankovića, višestrukog prvaka Srbije i vicešampiona Evrope, koji je gotovo nesportski podneo poraz. Stanković je prihvatio borbu iz bliza sa obostrano dosta udaraca, pa nije ispunio obećanje dato na pres konferenciji u Valjevu da će u Regionalnoj ligi imati stopostotan učinak!

 

Miljan Stevović (Metalac Lazarevac) i Elvir Šendro (Radnik)

Miljan Stevović (Metalac Lazarevac) i Elvir Šendro (Radnik) (Foto: Đorđe Đoković)

Bokseri Radnika bili su pripremljeniji i obučeniji, imaju trojicu levorukih takmičara, a bezmalo polovina njih je sa "spuštenim gardom" što sebi mogu da dozvole samo naučeni i sigurni u sebe. Lazarevac je okupio takmičare van tog grada, samo je Marković njihov, a Metalac se našao na usluzi e da bi oživeo boks u Valjevu.

Boks Metalac Lazarevac - Radnik Bijeljina

Boks Metalac Lazarevac - Radnik Bijeljina (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 38 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...