Boks u Valjevu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Boks u Valjevu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
16.03.2017, 19:47

Državno prvenstvo u boksu

č: | fb:

U Valjevu je danas počelo pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu, za juniore i seniore, koje je okipilo preko 120 takmičara (77 je seniora) iz brojnih klubova Beograda, uže Srbije i Vojvodine, pa će gledaoci videti 101 borbu.

 

Večeras je na programu bilo 19 borbi, dve juniorske i 17 seniorskih, a od takmičara Metalca nastupali su Jelisavčić, koji je u velter kategoriji diskutabilnom odlukom sudija na poene izgubio od Ivana Radoševića, dok je "srednjaš" Marković pobedio Bogdana Malića iz Radničkog BG diskvalifikacijom u prvoj rundi.

Jelisavčić Miroslav i Radošević Ivan

Jelisavčić Miroslav i Radošević Ivan (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radošević Ivan i Jelisavčić Miroslav

Radošević Ivan i Jelisavčić Miroslav (Foto: Đorđe Đoković)

Uz Metalac od klubova učestvuju i Partizan, Radnički BG, Radnički KG, Kablovi, Goša, Spartak, Vojvodina, Sombor, Mladost NP, Mačva... Ima i privatnih klubova i Škola boksa, koje vode nekadašnji asovi. Među njima, na merenju i žrebanju u Vojvodinom salon Grand hotela, pojavili su se nekadašnji matadori ringa Tadija Kačar, Antelj, Mileusnić...

 

Metalac je prijavio osam takmičara jer je u međuvremeno klubu pristupilo nekoliko takmičara, uglavnom iz BK Lazarevac sa kojim se zajedno nastupa u Regionalnoj ligi, koji su preregistrovani. U kategoriji do 65 kg su Aleksa Marković (Valjevac) i Lazar Stanojević, do 69 kg Miroslav Jelisavčić i Nikola Živanović (Valjevci), do 75 kg Aleksa Marković, do 91 kg Zoran Radić i Miljan Stevović, a preko 91 kg Milutin Stanković.

Malić Bogdan i Marković Aleksa

Malić Bogdan i Marković Aleksa (Foto: Đorđe Đoković)

 

Trebalo je da učestvuje i Aca Beić (do 75 kg), koji ima odlične rezultate u seniorskoj Ligi Beograda ali se iznenada razboleo najverovatnije od ovčijih boginja (varičela)! Superteškaš Stanković je višestruki državni prvak i vicešampion Evrope za mlađe seniore, koji je favorit u toj kategoriji, kao i Babić iz Fontane na Novom Beogradu, pa su njih dvojica na žrebanju određeni za "nosioce grupa" te se mogu sastati tek u finalu.

 

Zanimljivo je da je novi član valjevskog kluba i Zoran Radić (40) iz Loznice, bokser teške kategorije, koji želi da se titulom prvaka izbori za mesto u reprezentaciji, a potom i na nekom od velikih takmičenja oprosti od boksa u kojem je 40 "izlazno godište". Trener valjevskih boksera ponovo je Zarija Andrić, koji se posle uspešnog rada u Lazarevcu vratio u matični klub u kojem je bio i takmičar i trener.

 

Najjača konkurencija u srednjoj kategoriji, prijavljeno je 16 boraca, odnosno u superteškoj (11), poluteškoj (12), velteru i teškoj (po 9 takmičara). Sutra od 13.00 sati na programu je čak 37 bori, u subotu od 13.00 sati 28, a u nedelju od 17.00 sati 17 finalnih borbi.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 14 sati 13 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 10 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara