KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2017, 10:17

Metalac u Smederevu

č: | fb:

U 21. kolu KLS, od 16.00 sati, Metalac gostuje u Smederevu bez Marka Jošila, koji će do kraja sezone igrati za sarajevsku Bosnu u Ligi za prvaka BiH. Jošilo je igrao na otvoreni ugovor, dosta je pomogao Metalca u dosadašnjem delu sezone, a predsednik kluba Duško Đukanović nada se da bi sa tim igračem saradnja mogla biti nastavljena i u sezoni 2017/2018. u kojoj Metalac planira formiranje jače ekipe kadre za plasman u Superligu Srbije sastavljene od iskusnih i mladih košarkaša.

 

Odlazak Jošila, koji je pod oba koša uspešno igrao i kao krilo i kao krilni centar otvara mogućnost da veću minutažu dobiju "četvorke" Hukić i Ostojić, ali i mladi Šarenac, koji igra na krilnoj poziciji.

 

Smederevci do sada imaju dve pobede, obe protiv OKK Beograda, a njihova mlada ekipa vredi više no što to rezultat pokazuje. Na to je, na najavnoj pres konferenciji, ukazao i Dušan Hukić podsećajući da je Metalac u prvom delu Smederevo dobio teškom mukom tek u finišu neizvesnog susreta.

 

Smederevce predvode mladi igrači Mege, koji su na kaljenju u KLS, sa Musićem i Vojinovićem na čelu. Trener im je Zoran Tododorvić, selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije, koji je u prvom delu skautinogom pomagao Metalcu u pripremi pojedinih utakmica s obzirom na to da je trener Mika Poček dugo bio odsutan iz srpske košarke jer je radio u Sloveniji i Češkoj, pa mu je trebalo vremena da upozna KLS i klubove u ligi.

 

Današnju utakmicu Smederevo-Metalac sudiće Ninković i Miloradović (Beograd), te Pešić (Leskovac). Metalac do sada ima 10 pobeda, a u naredna dva kola dočekuje Beovuka iz Beograda i Mladost i Zemuna, pa bi ga još tri pobede primakle gornjem delu tabele, gde mu je, po mišljenju mnogih, i mesto.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 42 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara