Docić i Stevović (foto: Đorđe Đoković)
Docić i Stevović (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2017, 20:36

U finalu četvorica Valjevaca

č: | fb:

U finale državnog prvenstva u boksu, koje se na ringu Hale sportova u Valjevu održava sutra od 17.00 sati, plasirala su se četiri (od šest polufinalista) takmičara Metalca – Lazar Stanojević u kategoriji do 64 kg), Aleksa Marković (75 kg), Miljan Stevović (91 kg) i Milutin Stanković (preko 91 kg). Bronzane medalje osvojili su Nikola Živanović (69 kg, poražen od Stošića iz Surdulice) i Zoran Radić (91 kg, izgubio od Prokića, Fontana Novi Beograd).

 

Stanojević je pobedio Gligorića (Spartak, Subotica), pa će u finalu boksovati sa Grmušom (Despot, Smederevo). Marković je bio bolji od Vlajića (Goč, Vrnjačka Banja), a protivnik u finalu mu je Geard Ajetović (Cement, Beočin).

Stevović i Docić

Stevović i Docić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Stevović je savladao Docića iz Surdulice, razlika u klasi bila je vidljiva, te će mu protivnik u finalu biti Prokić iz Fontane. Najbolja borba bila je sudar superteškaša Stankovića i Stolića, dvojice Lazarevčana. Po našem sudu Stanković je zadao više udaraca, bio je aktivniji, pa je dobio na poene uz poneki zvižduk iz gledališta kome se dopao način boksovanja Stolića. Sutra u finalu Stanković boksuje sa Babićem iz Fontane (Novi Beograd), kome je večeras meč bez borbe predao Čalaković (Mladost, Novi Pazar).

 

Ostali parovi finala: Milićević (Kablovi) - V. Gligorić (Spartak) do 56 kg, Mamedovski (Smederevo) – Petrović (Leskovac) do 60 kg, Mitrović (Ruma) – Stošić (Surdulica) do 75 kg, Kostić (Surdulica) – Stevanović (Surdulica) do 81 kg.

Stolić i Stanković

Stolić i Stanković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Biće održane i finalne borbe juniora u pet kategorija, dok su prvaci večeras postali Karamani (Beočin) do 49 kg i Gavrilović (Smederevo) do 56 kg.

 

Među arbitrima koji dele pravdu je i Meho Krkić, Tuzlak sada u Australiji, koji je svojevremeno boksovao za Slaviju (BL), pa za Metalac.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 17 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara