Boks (foto: Đorđe Đoković)
Boks (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2017, 20:51

Metalcu jedna titula

č: | fb:

Bokseri Metalca osvojili su jednu titulu državnogrvaka na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu, koje je večeras završeno u Valjevu. Zvanje najboljeg poneo je Marković u srednjoj kategoriji, dok su se srebrnim medaljama okitili Stanojević u poluvelteru, Stevović u poluteškoj i Stanković u superteškoj kategoriji.

 

Stevović i Prokić

Stevović i Prokić (Foto: Đorđe Đoković)

Posle poraza u polufinalnim borbama, sinoć, bronzane medalje dobili su Radić u teškoj i Živanović u velter kategoriji. Po našem sudu, najprijatnije iznenađenje bili su takmičari BK "Srbija" iz Surdulice.

 

Specijalni žiri proglasio je Stošića (Surdulica) za najboljeg boksera šampionata, dok je najbolji junior bio Bujošević iz BK "Braća Ribać" iz Beograda. Najbolji trener je Obilić iz BK "Cement" (Beočin), dok je najbolji sudija Vučićević (Valjevo).

Boks

Boks (Foto: Đorđe Đoković)

Večerašnje finale, posebno seniorsko, bilo je i razočaravajuće za valjevske ljubitelje boksa jer su Lazar Stanojević u poluvelteru i Milutin Stanković u superteškoj kategoriji svoje mečeve predali bez borbe zbog povreda. Na sličan način Aleksa Marković je u srednjoj savladao iskusnog Ajetovića (takođe predaja bez borbe).

 

Sličnih gafova bilo je i među Surduličanima u seniorskoj, odnosno Lozničanima u juniorskoj konkurenciji, a šta su pravi razlozi malo ko zna. Teško da će se tim razlozima, pa i eventualnim sankcijama, baviti i BSS.

 

Prvenstvo je bila prilika da se sagleda čini se pomalo tužna slika srpskog boksa. Novi ljudi u Metalcu smatrali su da se treba prihvatiti organizacije zbog oživljavanja nekada popularnog sporta u Valjevu. Iz istih razloga uspostavljena je saradnja sa Lazarevčanima u Regionalnoj ligi, a sada je većina njihovih članova preregistrovana za Metalac.

 

Ipak, Škola boksa bi morala biti osnov svega jer je i 1960/70-tih tadašnja šampionska ekipa u SFRJ počela da se raspada dovođenjem takmičara sa strane!

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 36 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 33 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara