VK Valjevo (ilustracija) (foto: VK Valjevo)
VK Valjevo (ilustracija) (foto: VK Valjevo)
21.03.2017, 11:17

Valjevski vaterpolisti u Superligi Srbije

č: | fb:

Pobedom od 13:12 nad Banjicom u Beogradu, u poslednjem kolu Prve lige Srbije ekipa VK Valjevo izborila je, kao i beogradski Stari grad, plasman u Superligu Srbije, gde će igrati protiv Partizana, Crvene zvezde, novosadske Vojvodine i Šapca. Pobedonosni gol protiv Banjice postigao je Luka Gligorijević, dojučerašnji valjevski gimnazijalac, sada student prava. On je bio strelac dva gola, a po četiri su postigli Rackov i Matović, dok je Radulović dao tri gola.

Semafor

Semafor (Foto: VK Valjevo )

 

Valjevski vaterpolisti su se odlično držali tokom čitavog takmičenja, uspevali su da dobiju i neke već izgubljene utakmice (takva je bila i ova sa Banjicom), a porazi su bili retkost. Jedan od njih od Nisa u Nišu (u Petnici je bilo 8:8, takođe posle preokreta, a žalba Nišlija na tobožnju povredu pravila igre je odbijena posle gledanja TV snimka te utakmice).

 

Boje VK Valjevo, koje promenilo ime VK Valis 93, branili su tokom sezone golmani Spasojević i Ilić, Gligorijević, Đorđević, Popović, Beljić, dva Radulovića, Rackov, Matović, Marković, Dan, Bulajić (otišao na Novi Zeland, a došao Filipović), pa Arsenović, Savić, Stanić... Škola vaterpola stvara nove momke, koji su već u prvom timu ili će dosta brzo konkurisati za najbolji sastav.

 

Trener je Jova Serafimović, Partizanov stručnjak, koji ne krije zadovoljstvo što je svojevremeno prihvatio savet velikog asa Igora Milanovića, koji je radio u Valjevu i nastavio uspešno započeti posao. Serafimoviću pomaže Srđan Marković, golman prve generacije VK Valis, u kojoj je igrao sa bratom Draganom, braćom Mladenović, Madićem, Mitrovićima, Vasiljevićem...

 

Ključna stvar bila je, ponovićemo, saradnja sa Partizanom, pa VK Valjevo, uz ekipu, pravi i klub sa svim selekcijama i ostalom neophodnom logistikom.

 

Od sutra valjevski vaterpolisti nastavljaju treninge, a Superliga Srbije počinje 8. aprila. VK Valjevo će u prva tri kola gostovati Zvezdi, Vojvodini i Šapčanima, dok u četvrtom dočekuje prijatelje iz Partizana, kojima je priskočeno u pomoć kada bazen na Banjici nije radio zbog hladne vode i nemogućnosti njenog zagrevanja. Crno-beli su tada nekoliko dana boravili u Valjevu i trenirali na olimpijskom bazenu pod balonom u Petnici.

 

Klupsko rukovodstvo uspešno prati takmičarsku ekipu i Školu vaterpola, a mnogo znači i donacija Gorenja od 1,5 miliona dinara – četvrtina novca koje je ta valjevska fabrika izdvojila za sport (po 1,5 miliona dinara dobili su i odbojkaši VA 014, FK Radnički sa Petog puka po osnovu plasmana podmlatka u Omladinsku ligu Srbije, te muška ekipa ORK Metalac, koja takođe ima dobru Školu rukometa).

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara