Dujković (foto: Đorđe Đoković)
Dujković (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2017, 19:15

Metalac preokretom dobio Tamiš

č: | fb:

Čudnu su utakmicu večeras u Hali sportova odigrali Metalac i Tamiš u pretposlednjem, 25. kolu KLS. Pančevcima je pripalo prvo, a Valjevcima drugo poluvreme i bodovi posle 87:78 (18:22, 20:28, 27:19, 22:9). Tamiš je ostao na 13, a metalac je stigao do 12. pobede u sezoni u kojoj je prioritetni cilj bio izboriti opstanak.

 

Igračima Metalca gotovo ništa nije polazilo za rukom u prvih 20 minuta igre, a gosti su pogađali gotovo sve i posle 27:27 počeli da stvaraju osetniju razliku, a na veliki odmor su otišli sa 50:38 u svoju korist. Ton takvoj igri davali su šuteri Simić i Mirković, koje odbrana Metalca nije uspevala da zadrži.

Metalac - Tamiš

Metalac - Tamiš (Foto: Đorđe Đoković)

Janković i Dujković ispod koša gostiju

Janković i Dujković ispod koša gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Hukić i Ostojić nisu bili na nivo očekivanja, pre svega na psihološkom planu, pa smo u drugom poluvremenu zaigrali sa dva centra, Jankovićem i Dujkovićem, što je doneo rezultat", rekao je novinarima posle utakmice Mika Poček, trener Metalca. "To nam je omogućilo da razvijemo našu igru iz tranzicije na koju Tamiš nije imao odgovor", dodao je Poček.

 

"Nije ovo prvi put da odlično odigranom prvo poluvreme, a da se u nastavku predamo čim protivnik zaigra agresivnije i pokaže veću želju za pobedom. Ako moja ekipa u drugom poluvremenu šutne 20 puta, a da pritom ni jednom niko ne pokuša dribling i prodor na koš ništa drugo sem poraza ne može se očekivati", rekao je Bojan Jovičić, trener Tamiša. On je pohvalio "oba Đukanovića i Vasića, koji su odigrali upravo onako kako smo našim igračima i predočili".

 

Polaganje Vasića

Polaganje Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

Polaganje Đukana Đukanovića

Polaganje Đukana Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Šut Brane Đukanovića

Šut Brane Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Đukan i Brano Đukanović imali su index korisnosti po 43 – Đukan je skako pod svojim košem, vukao napade, stvarao višak, asistirao i samo pogađao, dok je Brano često bio realizator tih kontranapada. Vasić je kao prvi plej dosta toga uradio bez obzira na činjenicu da je promašio nekoliko zicera, što mu se obično ne događa.

 

Hala sportopva u Valjevu. Gledalaca: manje od 200 (bio TV prenos, a i Zvezda igrala u Turskoj odlučujući meč Lige šampiona Evrope). Sudije: Obrknežević, Mrdak, Miloradović (Beograd).

 

Metalac: Radivojević, Jelić, Janković 7, Šarenac, Đ. Đukanović 24, B. Đukanović 36, Vasić 13, Milutinović, Dujković 5, Bogdanović, Ostojić 2, Hukić.

 

Tamiš: Đorđević 5, Veličković, Trajković, Kanjevac, Kesar 8, Vitković, Simić 14, Mirković 22, Savić 4, Đoković 8, Milošević 11, Vuletić 6.

Metalac - Tamiš

Metalac - Tamiš (Foto: Đorđe Đoković)

 

Već u sredu Metalac u poslednjem kolu KLS igra u Staroj Pazovi protiv Dunava iz Starih Banovaca, u Sremu. Kako reče trener Poček, Valjevci će pokušati da izbore još jednu pobedu i prvenstvo završe skorom 13/13.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...