Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
08.04.2017, 17:21

Poraz Valjevaca u Smederevu

č: | fb:

U redovnom kolu Srpske lige Zapad valjevski fudbaleri poraženi su danas na gostovanju u Smederevu, od istoimene domaće ekipe, rezultatom 0:2 (0:1) ali je redosled u vrhu tabele gotovo nepromenjen jer lider radnički KG sutra igra sa Jedinstvom u Krčagovu, kod Užica, dok su Šapine takođe poražene u 20. kolu. Novost je to što se Sloga iz Požege primakla samo bod u odnosu na Budućnost-Krušik i Šapine!

 

Derbi u Smederevu doneo je dobar srpskoligaški fudbal. Golove za domaće postigli su Majstorović iz jedanaesterca dosuđenog već u 3. minutu igre posle nesmotrenog starta Gentića i dosta sporne situacije. Bogosavljević je bio na lopti, šutnutoj u donji desni ugao njegovog gola, ali nije uspeo da je zaustavi. U 66. minutu igre, u jeku napada Valjevaca, usledila je kontra domaćih, pa je Vasić još jednom primorao golmana gostiju da vadi loptu iz mreže iako je opet dobro reagovao.

 

Fudbaleri Budućnost-Krušika imali su više loptu u nogama, dosta su trčali, igrali brže i sadržajnije no na utakmicama u Valjevu, ali su napadači bili neprecizni pred golom Kneževića, posebno Popović koji je sam mogao da reši utakmicu. Dosta se trudio i Rašević, pridodavao se kod prekida i Gentić, dobro je u finišu šutirao i Sofronić, koji je sanirao povredu, ali lopta kao da nije htela u gol.

 

Pokušao je trener Nikolić da izmenama osveži tim i pojača pritisak na gol, pa je debitovao i Đorđe Dragojlović, što, ipak, nije donelo željeni efekat. Ovo je prvi poraz Valjevaca u prolećnom delu posle tri remija (dva na Krušikovom stadionu) i pobede u Loznici.

 

Budućnost-Krušik: Bogosavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Spasenović – Pavlović, Janković (Dragojlović), Rašević, Ristić (Knežević), Ilić – Popović (Sofronić).

 

Valjevci već u sredu, u 21. kolu, opet gostuju, ovoga puta Poletu u Ljubiću, kod Čačka, a u narednu subotu dočekuju ekipu seljaka iz Mihajlovca, kod Smedereva.

 

Železničar sutra igra sa Jošanicom u Novom Pazaru, dok su u sredu Lajkovčani, koji su prošle nedelje kod kuće izgubili 0:2 od kragujevačke Šumadije, što in je donelo "fenjer" na tabeli, gosti Jedinstvu u Krčagovu.

 

Dva remija "zonaša"

 

Od klubova Kolubarskog okruga u Zonskoj ligi Drina danas su igrali Spartak i valjevski Radnički 1:1, odnosno lajkovački Zadrugar, koji je sa Slogom u Bajinoj Bašti izborio 0:0. Sutra igraju: OFK Divci-Sevojno, Drina-Jedinstvo (Ub), Sloga (Sjenica)-Ribnica (Mionica) i OFK Osečina-Rađevac (Krupanj).

 

U sredu „zonaši“ ne rade prekovremeno.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 5 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 29 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar