KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
12.04.2017, 20:19

Metalac sam sebe pobedio

č: | fb:
U poslednjem, 26. kolu KLS, Metalac je večeras sam sebe pobedio protiv Dunava iz Starih Banovaca, u Sremu, u dvorani u Staroj Pazovi i izgubio sa 87:98 (28:30, 17:27, 30:15, 12:26). Na taj način propuštena je prilika da se sezona završi skorom 13-13, pa će ostati zapisan učinak od 12-14.
 
 
U utakmici punoj rezultatskih preokreta odluka o pobedniku pala je u finišu, kada su Valjevci najpre prokockali svoje vođstvo, a potom, posle rezultata 75:75 dozvolili protivniku seriju od 11:0 čime je sve bilo rešeno. Umesto agresivne odbrane sa udvajanjima, što je u tajm-autu tražio trener Poček, usledile su prodate lopte i ishitreni šutevi, što su Rudan, Nenadić, pa i centar Vuković, znalački iskoristili. 
 
 
Junak pobede Dunava bio je Nenadić, a kada se on umorio sa klupe je ušao Rudan i odigrao zrelo timski, efikasno i odgovorno. Na drugoj strani, teret utakmice, po običaju, izneli su Vasić, Đukan i Brano Đukanović, Ostojić (najbolja partija u ovoj sezoni) i Dujković. Posle pete lične Ostojića je zamenio Hukić, dok je Radivojević bio slaba odmena za B. Đukanovića.
 
 
Junior Šarenac večeras nije igrao zbog kontrolonog okupljanja U-18 selekcije Srbije u Kragujevcu, čiji je član.
 
 
Metalac: Radivojević, Jelić, Janković 6, Đ. Đukanović 21 *index 21), B. Đukanović 18 (13), Vasić 18 (18), Milutinović, Dujković 8 (17), Bogdanović, Dimitrijević, Ostojić 16 (21), Hukić.
 
 
Kod Dunava najefikasniji su bili Nendić 29 (41), Soanac (15 i Malidžan 14 (index 28).
 
 
Sudili su Jevtović, Ninković i Vesković iz Beograda pred oko 200 gledalaca.
 
 
Na predsedniku Dušku Đukanoviću i treneru Miki Počeku da je analiziraju sezonu u kojoj je primarni cilj opstanak na vreme obezbeđen, te da sada selektiraju ekipu za novu sezonu. Kondicioni trener Pera Petrović vratio se iz Australije, gde živi, i ponovo je uz ekipu voljan da pomogne, a mi beležimo da je nekoliko poslednjih utakmica u sezoni Metalac odigrao u opremi, koju mu je poklonio Branko Vučićević Gavran, Valjevac, veliki navijač i doskorašnji dugogodišnji ekonom FK Partizan, sada penzioner.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 22 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 14 sati 59 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara