Brano Đukanović u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
Brano Đukanović u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2017, 14:21

Trojica košarkaša Metalca među najboljima u KLS

č: | fb:
U KLS neguju lepu praksu da na kraju svake sezone proglašavaju najbolje pojedince u nekoliko kategorija baziranih na statističkim parametrima.
 
Ovoga puta među najboljima našla su se i trojica košarkaša Metalca. Bek šuter Brano Đukanović najbolji je strelac KLS, plej Saša Vasić prvi je asistent, dok je kapiten Đukan Đukanović najbolji "kradljivac" lopti.
 
 
Zbog poznate situacije u klubu, do koje je došlo posle dve sezone u ABA ligi, njihov uspeh je tim veći s obzirom na to da je Metalac imao mali broj igrača na koje je trener Mika Poček mogao da računa u nastojanjima da se ispuni primarni cilj - opstanak u KLS.
 
Đukanovići i Vasić bili su nosioci igre, na terenu su često provodili i svih 40 minuta, ali su uz pomoć Dujkovića, Jankovića, Ostojića, Hukića, Radivojevića i Šarenca uspeli da budu ravnopravan takmac svim ekipama i ostvare zavidan skor 12-14.
Polaganje Vasića

Polaganje Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

Đukan Đukanović u prodoru

Đukan Đukanović u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Na svečanosti, koja će biti uskoro održana u Vršcu, priznanja će dobiti i Vlada Đokić, trener Vrščana, prvaka KLS, odnosno Kimani Frend sa Jamajke (OKK Beograd, Dynamic) kao MVP igrač lige.
 
 
Metalcu se trenira, još nema dolazaka i odlazaka igrača, a kao moguća pojačanja za novu sezonu pominju se Jeremić (Napredak, Kruševac), Stanimirović (Sloga, Kraljevo), Kesar (Tamiš, Pančevo -sada u subotičkom Spartaku za Superligu Srbije)...

 

Bilo bi sjajno kada bi Metalacu Valjevo mogao da vrati Maksima Kovačevića i Igora Đukovića iz sarajvskih Sparsa, članove svoje generacije momaka rođenh 1987. godine, koju je selektirao Branko Mlisavljević - Bane Levak, još uvek najbolji i najvredniji skaut u valjevskoj košarci.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 59 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 36 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara