Pioniri KK Student 014 (foto: KK Student 014)
Pioniri KK Student 014 (foto: KK Student 014)
07.05.2017, 09:25

Pioniri KK Student 014 treći

č: | fb:
Pioniri KK Student 014 osvojili su treće mesto na prvenstvu Regiona zapadna Srbija u konkurenciji 29 ekipa. Turnir je igran u Studentovoj dvorani, a ekipu su vodili treneri Branko Milisavljević i Aleksandar Đukić.
 
 
Pobednik je KK Mileševac (Prijepolje). Valjevci su u polufinalu poraženi od Takova GM, koji je imao i dva "dvometraša", dok su u borbi za treće mesto bili bolji od Crnokose iz Kosjerića. Ima i Student 014 visokih dečaka ali oni, po procenama trenera, još nisu kadri da igraju takmičarske utakmice ovoga ranga.
 
 
Ovo je plod rada sa mladim igračima u pristojnim uslovima sa malo novca i nedovoljno termina (dok se ne pređe na otvoreni teren). Svojevrstan problem je i to što klub nema prvu, seniorsku ekipu, pa dečaci i zbog toga rano odlaze u druge klubove, po pravilu one van Valjeva, poput Kovačevića (u Partizanu), ali i najmlađeg među njima Dragićevića. 
 
Pešić je otišao u beogradski Radnički, Jovanović igra za čačanski Borac, Bajić je u Šapcu, Milutinović se skidao za prvi tim i predovodi trojicu momaka u Metalcu, koji su u kadetskoj i juniorskoj ekipi.
 
 
Seniorska ekipa sastavljena je od kadeta i juniora, pojačana sa dva veterana, takmiči se u Drugoj srpskoj ligi. Kadeti su 2014. bili prvi u zapadnoj Srbiji, a pioniri treći na istom takmičenju iza čačanskih klubova Mladost i Borac.
 
KK Student 014 radi od 2011, a prvi čovek je Milovan Teofilović Beli, koji je svojevremeno na fudbalskom terenu pronašao Miloša Teodosića, kapitena Srbije i pleja CSKA iz Moskve, i ubedio ga da igra košarku

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 21 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...