Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2017, 06:50

FK Partizan za Rusa i Brku

č: | fb:

Na stadionu ZSK-a, na Senjaku, sutra od 16.30 sati biće odigrana humanitarna fudblska utakmica fudbalskih veterana Valjeva i beogradskog Partizana. Sav prihod biće namenjen pomoći u lečenju nekadašnjih talentovanih fudbalera ovoga grada Dragana Simića Rusa i Srđana Brkovića Brke, koje je bolest odvojila od "najlepše sporedne stvari na svetu".

 
Brković je bio član podmlatka Budućnosti i kandidat za prvi tim u generaciji, koja je igrala kvalifikacije za popunu Kvalitetne lige Srbije. Sa njim su igrali i Lazić, Rakić, Rvović, Jezdić, Aćimović, Tadić, Pavlović, Kovačević, Stojaković, D. Krsmanović... trener im je bio i Raja Lazić.
 
 
Rus Simić je bio u Krušiku, u pionirima ga je selektirao Sava Kristić, a u podmlatku vodio "Gedža" Andrić. U prvom timu, koji su vodili Raja Lazić i "Sirola" Obradović igrao je u veznom redu sa starijima od sebe među kojima su bili Ciga Petrović, Vučko Novaković, Neša Rajevac, Preja, Braca Radenković... Igrali su u PP zoni.
 
Akciju su, ne po prvi put, pokrenuli njihovi nekadašnji kluipski drugovi "Piksi" Marković i dr Neša Pakević, urolog.
 
Ulaznice su 100 dinara, a mogu se kupiti u nekoliko gradskih kafić, kao i danas na Senjaku. Takođe, dobrodošli su i dobrovoljni prilozi. U sličnim aktivnostima do sada prednjačili su braća Vlada i Dule Krsmanović.
 
 
Beogradski Partizan se uvek, ne samo u Valjevo, odazivao na pozive za pomoć u sličnim situacijama.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 7 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...