Gradonačelnik Valjeva primio vaterpoliste (foto: Đorđe Đoković)
Gradonačelnik Valjeva primio vaterpoliste (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2017, 07:02

VK Valjevo će igrati Regionalnu B ligu

č: | fb:
VK Valjevo će, po svemu sudeći, u sezoni 2017/2018. igrati u Regionalnoj B ligi sa klubovima iz ex YU republika, čulo se na današnjem prijemu gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića za vaterpoliste, koji su u minuloj sezoni izborili plasman u Superligu Srbije, a potom osvajanjem petog mesta u tom takmičenju i pravo učešće u kvalifikacijama za evropski LEN kup.
Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Podržavam ideju da se vaterpolo klub, koji nosi ime našeg grada, takmiči u Regionalnoj B ligi. Evropski LEN kup je u ovom trenutku zahtevno i finansijski skupo takmičenje za VK Valjevo i naš grad", rekao je Gvozdenović. Takođe je zahvalio sponzoru Fabrici rasladnih uređaja "Gorenje Valjevo" na pomoći valjevskom sportu, odnosno klubovima među kojima je i VK Valjevo.
Boris Pavčnik

Boris Pavčnik (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktor Gorenja Boris Pavčnik čestitao je vaterpolistima uz podsećanje da ta kompanija pomaže klubovima, koji okupljaju decu i mlade. Ako smo dobro shvatili, Gorenje će i ubuduće pomogati valjevskom sportu i vaterpolistima (ta fabrika je sponzorisala i OK VA 014, ORK Metalac, FK Radnički i KK Metalac).
 
Zoran Jokić

Zoran Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Predsednik VK Valjevo dr Zoran Jokić podsetio je na pređeni put od osnivanja kluba do danas, zahvalio Gradskoj upravi i spozorima na podršci i gradonačelnika zamolio za sastanak na kojem bi bili definisani vidovi pomoći za takmičenje u Reginalnoj B ligi, kao i broj termina za treninge u olimpijskom bazenu u SRC Petnica.
 
 
Podsećajući na ulogu Igora Milanovića u razvoju valjevskog vaterpola trener Jova Serafimović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, pohvalio i rad sa mlađim selekcijama, obelodanio da je Partizan zainteresovan za pojedine valjevske igrače. Odgovarajući na novinarska pitanja, Serafimović nije mogao da precizira vreme koje je potrebno da bi se u Valjevu stvorili asovi jer je to dugotrajan proces.
 
Jovo Serafimović

Jovo Serafimović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs, može li se destiti da VK Valjevo crno-belima, uz igrače, da i trenera, Serafimović se nasmejao i kazao kako će Partizan, kao i dosada, nalaziti najbolja rešenja bez obzira na tešku finansijsku situciju u kojoj obitava.
 
 
Dr Jokić je na to dodao kako će VK Valjevo uvek omogućavati svojim igračima, koji to zavrede, da odu u Partizan jer je razmena igrača ta dva kluba, kako je rekao, obostrano korisna. On je dodao da će okosnicu ekipe i dalje činiti momci iz Valjeva, odnosno da su pojačanja neophodna za zahtevna takmičenja poput Regionalne B lige, te da će neki od sadašnjih "gostujućih igrača" ostati, a drugi doći zavsino do procena stručnog štaba šta je potrebno timu.
 
 
U regionalnoj B ligi, uz Crvenu zvezdu, Vojvodinu (ispala iz Regionalne A lige) i Šabac (koji je jedini imao veću gledanost na domaćem plivalištu od Valjevaca), igraju i dva kluba iz Kotora (Crna Gora), te pojedine hrvatske ekipe. Iz te lige se ne ispada, ali se obezbeđuje igranje u Superligi Srbije na kraju sezone, a najbolji se plasiraju u Regionalnu A ligu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara