KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2017, 11:43

Metalac u Sloveniji

č: | fb:
Prvo pitanje ljubitelja valjevske košarke na vest da KK Metalac večeras putuje u Sloveniju, gde će 7. juna igrati sa Koprom, a sutradan sa Ilirijom iz Ljubljane, novim članom Slovenačke lige, svakako je - sa kojim timom?
 
 
Nesporno je, naravno, da su Valjevci jedna od retkih ekipa u Srbija, koja, ne računajući članove Superlige Srbije, nije prekidala sa treninzima ali iz kluba nije bilo informacija šta se dešava - ko je otišao, ko je na probi, ko eventualno dolazi... Kolubarskim.rs je rečeno kako je situacija sa igračkim kadrom "status quo". Formalno je verovatno tako, suštinski je posve drugačija.
 
 
Na treninzima su bili Đukan Đukanović, Vasić, Šarenac... od standardnih prvotimaca. Nije, dakle, bilo Brane Đukanovića, Dujkovića, Jankovića, Radivojevića, Hukića, Ostojića... Od novajlija na probi tu su Turbić iz Bačke Topole, Stević i Đekić iz Kraljeva, Čolović iz Batočine, Simić iz Lazarevca (kapiten Tamiša u prošloj sezoni), Momčilović (204) iz Lazarevca, bivši Studentov junior Davidović, te juniori Milutinović i Jelić. 
 
 
To je 12 momaka, koje će trener Mika Poček povesti u Sloveniju i na taj način nagraditi za dobar rad na treninzima.
 
 
Moguće je da u Sloveniji na probi budu dva centra iz Hrvatske - Mikulić (215), koji je igrao za Široki i Igokeu u ABA ligi, a sada je u Španiji, odnosno Gilbert, koji ima australijski pasoš.
 
 
Prelazni rok je daleko, početak sezone takođe, ali je dobro da Metalac na vreme sklapa mozaik nove ekipe, koja će imati ambicioznije planove od opstanka. Borbu za Superligu Srbije, odnosno, ako to bude ikako moguće, takmičenje u Drugoj ABA ligi ukoliko taj projekat zaživi u sezoni 2017/18, kako je najavljivano. Nekadašnji tandem Metalčevih bekova Poček - Duško Đukanović zna šta hoće uveren da će biti i novca za ostvarivanje ambicija. Još se razmišlja i o julskoj turneji u Kini, što jeste izazov ali mač sa dve oštrice iz raznoraznih razloga.
 
 
Od slovenačkih protivnika, Kopar je trećeligaš, dok se Ilirija pod vođstvom trenera Saše Dončića, Srbina sa Kosmeta, oca Luke Dončića, veoma talentovanog prvotimca Reala iz Madrida, plasirala u Prvu ligu Slovenije. "Nosili" su je veterani Goran Jagodnik i Jasmin Hukić, a svoje utakmice, kako pišu slovenački portali, sada će igrati u Tivoliju.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 44 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara