Boks (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Boks (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2017, 20:06

Skoro 40 takmičara u 19 borbi

č: | fb:
Na večerašnjoj bokserskoj memorijalnoj reviji "Ljuba Vrapče", održanoj na ringu Hale sportova, učestvovalo je skoro 40 takmičara u 19 borbi.
 
 
Bokseri iz 17 klubova Vojvodine, centralne Srbije i Crne Gore takmičili su se u uzrasnim kategorijama pioniri, školarci, juniori, mladi i seniori. Viđene su i dve borbe devojaka, a domaćin Metalac imaoje četiri predstavnika.
 
 
Od seniora nastupio je samo Aca Beić, koji je u poluteškoj kategoriji lako na poene savladao Ružića iz Prijepolja. Junior Nemanja Malešević pobedio je u kategoriji do 66 kg Denisa Miletića iz lazarevačkog kluba Grejtest tehničkim nokautom u trećoj rundi. Miletiću je brojano četiri puta, a Maleševiću zamerka da mnogo "vesla" i najčešće napada širokim krošeima.
 
 
Večeras je razočarao školarac Miroslav Ivanović sa Baira, đak Pete osnovne, koji zna samo za pobede. U kategoriji do 41,5 kg pobedio je, odlukom sudija 2:1, Aleka Andrejevića iz Vlasotinca ali nas nije uverio da je bio bolji. Junior Ivan Janković izgubio je u ravnopravnoj borbi od Damjana Dimčevskog iz Pančeva u kategoriji do 50 kg. Janković je sin bivšeg atletičara Metalca, dugoprugaša Mladomira Jankovića, a na trenige svakodnevno dolazi iz Gornje Grabovice. U oceni da su Malešević, Ivanović i Janković večeras morali da boksuju bolje, verovatno je trema učinila svoje, sa nama se složio i jedan od njihovih trenera Mihailo Selaković Lagutin.
 
 
U verovatno najboljoj borbi večeri Petar Stošić iz Surdulice, odlukom sudija 2:1, pobedio je Damjana Grmušu iz Smedereva u kategoriji do 69 kg. Malobrojna valjevska publika obojicu pamti sa nedavno održanog Pojedinačnog prvenstva Srbije, a večeras je navijala za Grmušu smatrajući da je oštećen sudijskom odlukom.
 
 
Arbitre je večeras predvodio Aleksandar Vučićević, AIBA sudija, po mnogim ocenama zvaničnika najbolji srpski sudija u ovom trenutku.
 
 
Večerašnji turnir prvi je u nizu sličnih, koji će, pod pokroviteljstvom BSS, biti održani diljem Srbije sa ciljem popularizacije "plemenite veštine". Naziv "Memorijal Ljube Vrapčeta" uzet je po liku junaka književnika Dragoslava Mihailovića u delu "Kad su cvetale tikve".
 
 
Bilo je lepo videti nekadašnje asove valjevskog ringa sa Slobodanom Lazićem Cimerom na čelu. Naslednike u magičnom četvorouglu posmatrali su i Sakić, Ljuba Milovanović, Tadić, Petarić... Nebojša Jelić sekundirao je "Palminim tigrovima" iz Jagodine, svog matičnog kluba i rodnog grada u koji se vratio posle uspešne karijere u Metalcu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 40 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 17 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara