Turnir Valjevo-Srbija 2017 (foto: Kolubarske.rs)
Turnir Valjevo-Srbija 2017 (foto: Kolubarske.rs)
30.06.2017, 12:24

Pobednik novosadska Vojvodina

č: | fb:
Novosadska Vojvodina pobednik je trodnevnog međunarodnog juniorskog turnira "Valjevo-Srbija 2017", za igrače rođene 1999. i mlađim, igranom u Petnici.Drugi su Banjalučani, koji su nastupali sa seniorima, treće je VK Valjevo, četvrti je Šabac, a peto mesto pripalo je ekipi Vašington Kapital iz SAD. Iako je najpre bio najavljen učešće je otkazao beogradski Partizan verovatno zbog toga što je veliki broj njegovih juniora i kadeta u reprezentativnim selekcijama Srbije.
 
 
Najbolji igrač je Aleksandar Vasin iz Vojvodine, najbolji strelac bio je Aleksandar Eraković iz Šapca, takođe juniorski reprezentativac Srbije. Njih dvojica su zbog priprema državne selekcije propustil utakmice poslednjeg kola. Za najboljeg golmana proglašen je Karsten Konoli iz Vašingtona, dok je posebno proiznanje pripalo i "vodećem" navijaču te američke ekipe Ledž Kingu.
 
 
Novosađani su bili dominantni i zasluženo osvojili trofej sa svim pobedama, koji im je predao nekada proslavljeni jugoslovenski golman Milorad Krivokapić, predsednik VSS. U utakmici, koja je odlučivala o trećem mestu Valjevci su "potopili" Šapčane sa 9:1. VK Valjevo je pobedilo mlade Amerikance sa 12:8 uz efikasnu igru Đurđevića, Bogdana i Jovana Mitrovića, Mitića, Markovića i Milovanovića, te sigurnog golmana Ilić, inače prvotimca. 
 
 
Valjevci su poraženi od Vojvodine 6:13 iako su posle dve četvrtine vodili sa 5:3, odnosno od Banja Luke rezultatom 5:10. Ekipu je vodio trener Srđan Marković.
 
 
Ovoga puta beležimo i to da će VK Valis uskoro u Petnici biti domaćin polufinalnog turnira za prvenstvo Srbije za mlađe kategorije. Valis je prethodno osvojio drugo mesto na regionalnom turniru, a jedino je poražen od kragujevačkog Radničkog.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 2 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 51 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.