Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2017, 09:21

KK Metalac leti u Kinu

č: | fb:
Košarkaši Metalca večeras kreću na turneju u Kinu, koja traje do 31. jula. Na dug put kreće se preko Istanbula u Turskoj odakle se leti za Šangaj. Za 12 dana Metalac će odigrati šest utakmica protiv reprzentacije grada Jiangšua, koja je sastavljena od tri tamošnja kluba. Utakmice se igraju u šest gradova tri kineske provincije.
 
 
U ekipi Metalca je 11 igrača s obzirom na to da centar Mikulić (215 cm) iz BiH nije uspeo da na vreme obezbedi vizu. Na put kreću kapiten Đukan Đukanović i Saša Vasić iz prošlosezonske ekipe, kao i Davidović iz Studenta 014, koji dugo trenira u Metalcu.


Tu su i momci, koji su bili na probi i putovali na turneju u Sloveniju - Turbić iz Bačke Palanke, Stamenić i Đekić iz Kraljeva, Čolović iz Batočine, kod Kragujevca.


Nova imena su Krstović iz Vršca, Konstantinos Stratakis, Grk iz Sremske Mitrovice, povratnik Dragomir Marojević i uvek atraktivni kolod kolos Slavko Vraneš (230 cm).


U odsustvu trenera Mike Počeka,koji je na pojačanom lekarskom nadzoru posle zdravstvenih problema tokom mini turneje u Sloveniji, ekipu će voditi Vlada Mišković i Milinko Petrović. U vođstvu puta su predsednik Duško Đukanović i Voja Kecojević, član rukovodstva KSS, dok je gost Mihailo Stojković, predstavnok organizatora turneje. Nema lekara ni fizioterapeuta, a mlađi prvotimci su maloletni, pa zbog toga se nisu našli na spisku.
Trening KK Metalac

Trening KK Metalac (Foto: Đorđe Đoković)


Bez obzira na sve eventualne benefite ovakve turneje ona je ipak organizovana u nevreme. Odmor je prekinut, a pripreme za KLS bile su planirane za 1. avgust. Metalac nema ekipu za novu sezonu, možda će neko od igrača koji putuju u Kinu izboriti angažman.


Od Druge ABA lige, čija će sudbina u sezoni 2017/18, kako se najavljuje, biti poznata 24. jula na sastanku u Beogradu, po svemu sudeći za Metalac neće biti ništa s obzirom na to da je izgleda polazni princip za odabir klubova po dve ekipe iz republika bivše SFRJ po plasmanu iz prošle sezone. Iz Srbije bi to bili Vršac i čačanski Borac.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 55 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...