Baljak (8) pred golom Rankovića (foto: Đorđe Đoković)
Baljak (8) pred golom Rankovića (foto: Đorđe Đoković)
30.07.2017, 07:22

Humanitarna utakmica za porodicu Baljak

č: | fb:
Danas će od 18.00 sati, na stadionu "Krušik", biti odigrana fudbalska utakmica za pomoć porodici Baljak. Igraće drugovi i prijatelji Zorana Baljka (1995-2016), talentovanog fudbalera, koji je 2. avgusta prošle godine tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći na periferiji Maribora, gde je igrao za B tim najboljeg slovenačkog kluba.
 
 
Porodica Baljak se skućila u Beloševcu, kod Valjeva, posle pogroma u Hrvatskoj tokom ratova na tlu bivše SFRJ. Zoran je, kao talentovan klinac, fudbal zaigrao u Krušiku, gde je ubrzo postao i prvotimac. Fuzijom Budućnosti i Krušika igrao je u Srpskoj ligi Zapad i za taj klub kao "bonus igrač" na poziciji špic igrača, neretko bio je i strelac.
 
 
Kada je napunio 20 godina otišao je na polusezonu u Lajkovac i Železničar, a odatle u Dinamo iz Vranja, gde je efikasnom igrom bitno doprineo opstanku tog kluba u Prvoj ligi Srbije. Put ga je potom odveo u Maribor, nametnuo se snagom nespornog talenta, potpisao ugovor i kroz utakmice B ekipe pokuašavao da se nametne za mesto u prvom timu najboljeg slovenačkog kluba, koji uspešno nstupa i na evropskoj sceni.
 
 
Tragično je okončao mladi život u saobraćajnoj nesreći, 2. avgusta 2016, kada je jedan od njegovih klupskih drugova izgubio kontrolu nad vozilom, kojim su se vraćali sa prepodnevnog treniga, presekao semafor... Automobil se prepolovio, a uz Zorana Baljka poginuo je još jedan fudbaler Maribora, dok su dvojica bila teže povređena.
 
 
Na današnjoj humanitarnoj utakmici Zoranove drugare će kao trener predvoditi Braca Radenković, koji im je bio prvi trener u Krušiku, a prijatelje Srđan Jovanović Čobanja, njihov zajednički trener u srpskoligaškoj ekipi tog kluba.
 
 
Ulaznica je 200 dinara, a prihod je namenjen za pomoć porodici Baljak, koja je u nezavidnoj finansijskoj situaciji posle stradanja svoje uzdanice.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara