Konferencija za novinare KK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare KK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
15.08.2017, 08:54

Sezona novih iskušenja

č: | fb:
Po povratku sa turneje u Kini, a pred početak priprema za novu sezonu, u KK Metalac su pres konferenciju održali predsednik Duško Đukanović i trener Mihailo Poček naglašavajući da ni nova sezona neće biti lakša od prethodne na putu kompletne stabilizacije kluba.
 
 
Đukanović je napomenuo kako postoji mogućnost da se u septembru ponovo ode u Kinu, gde je ekipa letos zabeležila pet pobeda i dostojno reprezentovala srpsku košarku. Odluka još nije doneta, a konačnu reč, veli, imaće trener Poček sa saradnicima.
 
 
On je rekao da su dugovi iz dve sezone u ABA ligi i dalje veliki problem iako su smanjeni na oko 120.000 evra, a prioritet u isplati su potraživanja pojedinaca po prispelim sudskim rešenjima posle njihovih tužbi. Izmiren je dug, sa kamatama i sudskim troškovima, treneru Vladimir Đokiću, na redu su po sudskim poravnanjima sa Maleševićem i Čamparom.
Duško Đukanović i Mihailo Poček

Duško Đukanović i Mihailo Poček (Foto: Kolubarske.rs)

 

Predsednik Metalca je ponovio nezadovoljstvo načinom izbora klubova u novoformiranu ABA 2 ligu (na osnovu plasmana u republičkim ligama, prim BV) smatrajući da je Metalac oštećen jer po svemu zaslužio mesto u tom takmičenju. Đukanović se nije složio ni sa ocenama pojedinih novinara, među njima smo svakako i mi, koji smatraju da se u klubu nedovoljno radi sa mlađim selekcijama.
 
 
Njegovi argumenti, međutim, nisu bili ni dovoljni, ni ubedljivi, a posebno onaj kako ni Luka Stančić svojevremeno nije stvarao ekipu samo od igrača iz Valjeva. Podsećanja radi, 12 momaka koji su 1972/73. izborili plasman u Prvu saveznu ligu SFRJ bili su iz Valjeva, a tokom šest prvoligaških i potonjih drugoligaških sezona takođe popunjavani igračima sa ove kaldrme, uz pojačanja poput Ilića (Beograd), Stevanovića (Šopić, kod Lazarevca), Đurića (Mionica), Pantovića (Nikšić)... Iz "Lukine radionice" su izašli i Poček i Đukanović, kao i mnogi drugi, koji su igrali u Metalcu, Mionici, Osečini...
 
 
Metalac je sada promovisao Marka Šarenca iz Bratunca (BiH), koji je preko Ljubovije stigao u Valjevo, osvajača zlatne medalje sa EP za juniore u Slovačkoj. Pre njega, Birčević (Šopić, kod Lazarevca) takođe je košarku naučio u Valjevu, a sada je A reprezentativac Srbije.
 
 
Praksa dovođenja velikog broja igrača sa strane, koja je kulminirala mnogim promašajima u ABA ligi, čiji će se cehovi još plaćati, potvrđuje da valjevski klinici ne dobijaju priliku da ovde igraju ozbiljnu košarku.
 
 
Pripreme za novu sezonu, u kojoj će se Metalac boriti za bolji plasman od pukog preživljavanja, počeli su sinoć. Zbog radova na sređivanju parketa u Hali sportova, do srede će se raditi na Studentu, a potom pre podne napolju, a popodne u hali.
 
 
Đukanović i Poček kažu kako još nije kompletirana ekipa. Nesporni su Vasić, Đukan Đukanović i Šarenac, kroz probne treninge i utakmice u Sloveniji i Kini nametnuli su se pre svih Stević i Turbić, tu je centar Dragomir Marojević, želja je iskusni Krstović, a prioritet su igrači na pozicijama 2, 4 i 5 (šuter, krilni centar i centar).
 
"Nastojaćemo da kao i prošle sezone igramo brzo i moderno, prema tome ćemo tražiti, i tražimo, i pojačanja", precizirao je trener Poček. Nejasno je da li će doći visoki Mikulić (215), Hrvat iz BiH, koji ima ponuda iz Druge lige Španije, gde karijeru nastavlja i Brano Đukanović, najbolji strelac Metalca i KLS u prošloj sezoni.
 
 
Biće odigran i veći broj utakmica uz mogućnost novih turneja u Sloveniji i Kini.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 19 sati 42 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 22 sati 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara