Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2017, 12:31

KK Metalac ponovo u Kini

č: | fb:
Sredinom septembra KK Metalac će ponovo na desetodnevnu turneju u Kinu, gde bi sa ekipom Pekinga trebalo da odigra pet utakmica za deset dana. Turneja je "zaslužena" dobrim rezultatima i ostavljenim utiskom na nedavnom boravku u najmnogoljudnijoj zemlji na planeti. Ovoga puta će, pretpostavljamo, i finansijski efekti biti još povoljniji.
 
 
Metalac je i dalje u fazi formiranja tima za novu sezonu u KLS. Visoki centar Josip Mikulić (24, 215), koji može da igra i kao krilni centar, sa iskustvom igranja u ABA ligi i španskim drugoligaškim ekipama, potpisao je pristupnicu. Angažmanu su najbliži iskusni centar Dragomir Marojević, te igrači koji su bili na probnim treninzima Stević (Kraljevo), Turbić (Bačka Palanka) i grčki košarkaš Konstantinos, koji je igrao za Srem.
 
 
Problem bi mogao da bude eventualni odlazak prvog "pleja" Vasića, koji će za dva - tri dana "prelomiti" da li odlazi ili ostaje u nadi da bi mogao naći klub, koji igra u višem rangu od KLS. U slučaju Vasićevog odlaska bio bi to veliki hendikep za Metalac.
 
 
U stručnom štabu je kondicioni trener Petrović, dok je Kovačević, Valjevac, difovac, dokazani trener u ženskoj vojvođanskoj košarci, preuzeo ekipu Kraljeva u Prvoj ligi Srbije.
 
 

 

OK Srbijanka 014 treća u Splitu

 
 
Pionirke Srbijanke 014, kao najbolje u Srbiji, osvojile su treće mesto na tradicionalnim Sportkim igrama mladih u Splitu (Hrvatska) posle poraza od osiječkog Čepina (Hrvatska) i Radnika iz Bijeljine (BiH) sa po 0:2.
 
Seniorke Srbijanke 014 se pripremaju za Prvu B ligu Srbije pojačane Nikolinom Tomić i Elenom Pandevom iz ŽOK Valjevo, koje je dovelo tehničarku Raković i primača servisa Marisavljević, pa je sada deficitarna pozicija korektora (smečera). Mušku ekipu VA 014, koja ima superligaške ambicije, napustili sutehničar Bobovac i oba libera za koje su pronađena pojačanja van Valjeva. Trener je i dalje Mirko Ristović.
 
 

Vaterpolisti na startu Regionalne B lige sa Kotoranima

 
 
U Regionalnoj B ligi za vaterpoliste, uz srpske klubove Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Šabac, Nais (Niš) i Valjevo, igraće i zagrebački Medvešćak, Zadar, Solaris (Šibenik), te Kataro iz Kotora. Na startu, 7. oktobra, VK Valjevo dočekuje Kataro.
 
Za sada je u planu angažovanje nekoliko mladih igrača uz nadu da iz kluba neće otići niko, ni Luka Gligorijević, koji je bio na pripremama juniorske selekcije Srbije za  SP u Beogradu, a za koga je zainteresovan Partizan sa kojim VK Valjevo ima izvanrednu saradnju. Trener je i dalje Jova Serafimović, stručnjak crno-belih na "privremenom radu" u Valjevu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 58 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...